«Золота рибка» у тесті: вирішено питання про новорічному столі

Красиво жити не заборониш! Готуємо на Новий рік чи на будь яке інше свято) шалене святкове рибне блюдо: «Золота рибка» в тесті!

Купуємо дві невеликі форелі або одну велику(!). До речі, запросто може підійти і судак. Запах і незвичайний аромат від такої страви буде по всій квартирі! Запах справжнього свята! Приготуйте її на Новий рік: запевняємо, не пошкодуєте!

Необхідні інгредієнти

  • річкова форель – 2 штуки,
  • вершкове масло – 20 грам,
  • ріпчаста цибуля – 1 штука,
  • сіль, перець – за смаком,
  • яйце для змащування – 1 штука.

Для тіста

  • пшеничне борошно – 600 грам,
  • молоко – 250 мл,
  • куряче яйце – 1 штука,
  • сухі дріжджі – 15 грам,
  • рослинна олія – 50 мл,
  • сіль, цукор.

«Золота рибка» у тесті: покроковий процес приготування

  • Рибу чистимо, ретельно сушимо паперовими рушниками зовні і всередині. Солимо, перчимо, можна сказати натираємо рибу сіллю і перцем, залишаємо полежати і просолитися: поки не буде готове тісто.
  • Готуємо тісто. У теплому молоці розвести дріжджі, додаємо сіль, цукор, рослинна олія, яйце і гарненько перемішуємо.
  • Поступово додаючи просіяне пшеничне борошно, замішуємо тісто. Тісто виходить м’яким і не буде липнути до рук.
  • Накриваємо тісто і даємо піднятися: приблизно 20-25 хвилин в теплому місці. Готове тісто ділимо на дві частини.
  • Кожну частину візуально ділимо на 3 частини і відрізаємо 1/3 частина. Маленькі частини, окремо кожну, підмішуємо додатково борошном.
  • Більшу частину тіста розкачуємо в прямокутний пласт: під фігурку риби. Укладаємо рибу.
  • Всередину рибки кладемо нарізану тонкими півкільцями цибулю, як можна більше, між цибулею кладемо по 2 смужки вершкового масла.
  • Маленьку частину розгортаємо в прямокутний пласт і розрізаємо на довгі смужки: шириною 0,9-0,8 сантиметра.
  • Цими смужками скріплюємо краю тесту під рибою, укладаємо їх навскоси, починаючи з голови, а потім укладаємо наступні смужки в зворотному напрямку, щоб у нас вийшла «косичка».
  • Під хвостом риби тісто підрівнюємо ножем і приминаем зубчиками виделки, щоб вийшов малюнок прожилок хвоста. Тісто промазуємо взболтанным яйцем.
  • Укладаємо «золоті рибки» на деко, застелене пергаментом, і ставимо у розігріту духовку до 200 градусів на 18-20 хвилин.
  • Хіба важко? Ні! Не складно, і не довго! А виходить красиве святкове блюдо дуже смачне і незвичайне! Пригощайте такою смакотою близьких, гостей, дивуйте своїм кулінарним мистецтвом! «Золота рибка» в тесті буде шикарною закускою на будь-якому святі: а вже на Новий рік її треба приготувати обов’язково. Інші рецепти страв для новорічного столу ви знайдете на нашому сайті: давайте готуватися до головної події року разом.

    «Золотая рыбка» в тесте: решен вопрос о новогоднем столе

    Приємного всім апетиту.