Запечена гаряча сьомга: цікаве блюдо на святковий стіл

Поповнюємо меню до Нового року: сьогодні у нас цікавий рецепт для любителів рибних страв – запечена гаряча сьомга!

Сьомга в тесті – це по-справжньому святкова страва до будь-якого урочистого заходу! Ніжна соковита риба в духовці, та ще й в хрусткому тесті – неймовірне поєднання: виходить оригінально і дуже смачно! Особливих заморочок з стравою немає: знадобиться тільки листкове тісто, риба, шпинат і сир! А, так, трохи не забула: і ваші умілі руки!

Необхідні інгредієнти

  • риба (філе сьомги) – 600 грам,
  • тісто листкове – 500-600 грам,
  • шпинат – 250 грам,
  • вершковий сир – 200 грам,
  • куряче яйце – 1 штука,
  • сіль і чорний перець – за смаком,
  • часник сушений – 1 чайна ложка.

Запечена гаряча сьомга: як приготувати на святковий стіл

  • Філе риби очищаємо від кісточок та шкіри, солимо, перчимо з обох сторін.
  • Шпинат викладаємо на сито і обдаємо окропом, промиваємо проточною водою, віджимаємо воду і нарізаємо його дрібними шматочками.
  • Кладемо шпинат в миску, до нього додаємо вершковий сир, перчимо за смаком, злегка солимо і гарненько вимішуємо.
  • Посипаємо борошном робочу поверхню. З’єднуємо два пласта (по 250 грам кожна) листкового тіста разом (накладаємо один на інший).
  • Рада. Листкове тісто зовсім не обов’язково купувати в магазині: його можна швидко і просто зробити за рецептом з нашого сайту і прибрати на зберігання в морозильну камеру.
  • Розкачуємо кожен шар трохи в довжину, викладаємо шматок риби, на шматок кладемо половину суміші шпинат з сиром.
  • Краї тіста змащуємо взболтанным яйцем і загортаємо рибу тестом в конверт: спочатку поздовжні краю внахлест один на одного, потім промазуємо яйцем і загортаємо наверх бічні. Якщо бічні вийшли занадто довгі, їх можна підрізати.
  • Загортаємо і придавлюємо всі краї щільно, щоб конверт не розвернувся при випічці.
  • Деко застеляємо пергаментом, промазуємо пергамент рослинним маслом і викладаємо швом вниз конверт.
  • Другий конверт з рибою робимо точно також. Обидва конверти змащуємо яйцем і робимо поперечні надсічки по верху гострим ножем: спочатку в одну сторону, потім в іншу. Верх ще й підсолюємо крупною сіллю і перчимо.
  • Ставимо рибу в розігріту до 220 градусів духовку на 25-30 хвилин.
  • Блюдо виходить нереально смачним: запечена гаряча сьомга – це супер знахідка до будь-якого заходу! Хрустка скоринка, ніжна сьомга на соковитою подушці зі шпинату і сиру! Страву можна подавати і теплим, і холодним! Хочете родзинку до святкового столу? Приготуйте цю страву! Не прогадаєте! Обов’язково повертайтеся на наш сайт за новими ідеями, здатними зробити ваш стіл скатертиною-самобранкою.

    Запеченная горячая семга: интересное блюдо на праздничный стол

    Приємного всім апетиту і передноворічного настрою.