Запечений домашній паштет

Представляємо вашій увазі рецепт дуже смачного паштету, який припаде до душі кожному.

Таке блюдо дуже універсальне. Його можна і до сніданку подати і в якості перекусу. Складається воно з печінки і двох видів м’яса. Виходить соковитим, м’яким і ароматним. Такий кулінарний шедевр сподобається абсолютно всім. Дуже апетитно поєднувати його з журавлинним соусом і зеленими салатами. Можна просто намазати на підсмажений тост, що теж дуже смачно. Рекомендую всім спробувати цю смакоту.

Потрібні інгредієнти

  • 500 г свинячої лопатки
  • 500 гр яловичини
  • 500 г курячої печінки
  • 1 морква
  • 1 цибуля
  • 1 корінь петрушки
  • 70 гр селери
  • 2 яйця
  • 5 запашного перцю
  • 1 чайна ложка чорного меленого перцю
  • 3 лаврових листочка
  • 25 гр хліба
  • 2 зубчики часнику
  • половина пучка петрушки
  • 1 чайна ложка солі
  • білий перець за смаком
  • мускатний горіх за смаком

Починаємо процес

  • В першу чергу нарізаємо шматочками яловичину і укладаємо в каструлю. Потім вливаємо півтора літра води і додаємо перець, лавровий лист і сіль. Ставимо на вогонь і варимо чверть години.
  • Після чого нарізаємо шматочками свинину і, після закінчення потрібного часу, перекладаємо її до яловичині. Продовжуємо варити ще 15 хвилин.
  • Тепер відправляємо сюди черешок селери і корінь петрушки. Варимо ще півгодини.
  • Очищаємо від плівок печінку і кладемо її до решти інгредієнтів в той момент, коли м’ясо розм’якшиться. Продовжуємо процес варіння ще чверть години.
  • Після закінчення потрібного часу знімаємо з вогню і залишаємо остигати. Бажано залишити на ніч у прохолодному місці.
  • Потім виймаємо з бульйону всі інгредієнти і перекладаємо в окрему ємність. А в рідині вимочуємо хліб і віджимаємо.
  • Тепер пропускаємо два рази через м’ясорубку все м’ясо та печінку. Також відправляємо прянощі, хліб, овочі та часник.
  • Потім вбиваємо яйця, додаємо дрібно нарізану петрушку. Насипаємо мускатний горіх, білий перець і сіль. Перемішуємо до однорідності і відбиваємо масу.
  • Беремо дві форми змащуємо їх маслом. Після чого розподіляємо в них підготовлену масу і розрівнюємо.
  • Ставимо в духовку, попередньо розігріту до 160 градусів, на 90 хвилин.
  • Після закінчення потрібного часу готовий паштет дістаємо і залишаємо остигати. Потім можна нарізати і подавати до столу.
  • Вам може сподобатися приголомшливий паштет з качки, рецепт якого ви знайдете на нашому сайті «Ідеї рецептів».

    Запечённый домашний паштет

    Приємного апетиту!