Регулярне вживання сиру збільшує тривалість життя на 25 %.
Вчені з’ясували, що цей продукт, незважаючи на жирність, захищає від хвороб печінки і серцево-судинної системи.
Як пишуть зарубіжні інтернет-сайти, американські вчені з Техаського університету з’ясували, що такими цілющими властивостями володіють сири чеддер, Брі, пармезан.
Справа в тому, що в цих сирах міститься хімічна речовина спермидин, що перешкоджає розмноженню пошкоджених клітин печінки. Завдяки цьому ризик розвитку онкології печінки значно знижується.
Також ця речовина відомо своєю властивістю знижувати артеріальний тиск. Дослідження за участю 800 жителів Італії показало, що люди з більш високим вмістом спермідину відрізняються показниками більш низького кров’яного тиску.
Також ця речовина знижує рівень “поганого” холестерину в крові.
Щоб знизити ризик розвитку захворювань серця на 14 %, потрібно щодня з’їдати порцію сиру розміром із сірникову коробку.
Китайськими вченими з Університету Сучжоу також був зроблений висновок, що вітаміни, мінерали і білки, що містяться в сирах, можуть продовжувати життя.
Щодня вчені рекомендували вживати близько 40 грамів сиру.
Фото: Pixabay