Про небезпеку високого рівня “поганого” холестерину в крові відомо давно: розвиток небезпечних захворювань серця і судин, а також високий ризик передчасної смерті.
Однак вчені з Південної Кореї знайшли спосіб вирішити проблему. Для цього в раціон необхідно включити простий ягідний екстракт.
Йдеться про екстракт глоду, який допомагає знизити рівень холестерину.
До такого висновку прийшли співробітники жіночого університету Сукмен, повідомляють закордонні ЗМІ.
Фахівцями був проведений експеримент на лабораторних гризунах. Особини були розділені на три групи.
Миші з першої групи щодня отримували по 200 мг екстракту глоду, особини з другої групи – 100 мг.
А ось інші лабораторні гризуни склали контрольну групу. У раціон цих особин ніяких змін внесено не було.
В результаті з’ясувалося, що у мишей, які отримували ягідний екстракт, знизився рівень тригліцеридів і ЛПНЩ – так званого «поганого» холестерину.
Позитивна властивість продукту пояснюється вмістом в ньому антиоксидантів.
Фото: Pixabay