Блюдо два в одному на друге (або вечеря) — смажена рибка в картопляній сорочці.
Швидко і просто виходить дуже смачне і красиве блюдо. Рибне філе в картопляній стружці і клярі зберігає всі корисні властивості і виходить неймовірно ніжним, з апетитною хрусткою скоринкою. Досить цікавий варіант смаженої риби порадує всіх членів вашої родини, а особливо дітей, які не завжди із задоволенням їдять рибу, приготовану класичним способом.
Необхідні інгредієнти
- одна тушка риби (у мене хек);
- сік лимона — за смаком.
Для кляру
- 1 їдальня ложка майонезу;
- одне свіже куряче яйце;
- 1,5-2 столові ложки борошна;
- 2-3 бульби картоплі;
- сіль і чорний мелений перець — за смаком.
рибка в картопляній сорочці: покроковий рецепт
- Розбираємо рибу на філе (або можете взяти вже готове філе риби). Складаємо філе в миску, солимо і перчимо за смаком, скроплюємо соком лимона (з двох сторін). Залишаємо на одну годину: замаринуватися.
- Готуємо кляр. Змішуємо в зручній мисці свіже яйце, трохи солі (на кінчику кавової ложки), чорний мелений перець, майонез. Збиваємо виделкою.
- Додаємо в яєчну суміш спочатку одну столову ложку борошна, дивимося на консистенцію — кляр не повинен стікати з риби, бути досить густим (як густа сметана).
- При необхідності підсипаємо борошно, перемішуємо до однорідності.
- Перед смаженням натираємо на крупній тертці 2 бульби картоплі в окрему миску (якщо знадобиться ще, краще додамо — щоб картопля не потемніла).
- Замариноване рибне філе занурюємо в кляр, потім паніруємо в картоплі (притискаючи руками).
- Відразу викладаємо в сковороду з розігрітим рослинним маслом. Обсмажуємо на середньому вогні з двох сторін до рум’яної скоринки.
- Подаємо на сервировочном блюді: в середину викладаємо сметану, прикрашаємо гілочками зелені.
Смажена в клярі і картопляної сорочці риба дуже неймовірно смачне і апетитне блюдо для всієї родини. Обсмажену рибу в клярі подаємо на стіл з овочами і улюбленим соусом.
Бажаємо вам приємного апетиту і чекаємо на нашому сайті: у нас для вас ще багато чудових рецептів страв.