Смачна корейська буряк: відмінна закуска для будь-якого столу

Корейська їжа міцно зайняла своє місце на наших столах і смачна корейська буряк — не виняток, а, можна сказати, королева святкового столу.

Маринована буряк по-корейськи володіє неповторним смаковим букетом: солодкість буряків і гострий букет приправ. Таке просте, але при цьому казково красиве і смачне блюдо, спробувавши одного разу, вже неможливо забути і розлюбити. Хочете здивувати домочадців і гостей? Приготуємо буряк по-корейськи негайно.

Склад продуктів

  • 600 грамів сирої буряків (приблизно одна велика буряк);
  • 4 зубчики часнику;
  • 3 столові ложки 9% оцту (столового);
  • 1 чайна ложка цукру;
  • 0,5 чайної ложки солі;
  • 1 чайна ложка коріандру;
  • 0,5 чайної ложки червоного перцю;
  • 0,5 чайної ложки чорного перцю;
  • 80 грам рослинного масла.

Маринована буряк по-корейськи: покроковий рецепт

  • Подрібнюємо чотири зубчики часнику (якщо любите погостріше, кількість часнику можна збільшити) будь-яким способом: тиснемо ножем і дрібно нарізаємо, (або через прес, на дрібній тертці).
  • Натираємо на крупній тертці буряк (якщо є терка для моркви по-корейськи, краще скористатися нею).
  • Рада. Щоб салат вийшов яскравим і красивим, потрібно правильно вибрати буряк: вона повинна бути м’якою, яскраво-червоного (бордового) кольору. Краще брати невеликі бульби — вони більш соковиті і ніжні. Зверніть увагу, щоб шкірка була гладкою і блискучою, без плям і червоточин: інакше всередині буряк може виявитися гнилий.

  • Готуємо маринад: змішати чайну ложку цукру, по половині чайної ложки солі, меленого чорного і червоного перцю. Спеції додаємо (можна використовувати готову суміш для корейських страв).
  • Вливаємо в маринад для буряків по-корейськи 3 столові ложки 9% оцту (для його приготування змішайте 70% оцтову есенцію з водою, в пропорції 1 до 7: наприклад, 1 чайну ложку оцту з 7 чайними ложками води).
  • Викладаємо подрібнений часник і готовий маринад у посуд з нашаткованої буряком.
  • Рослинне масло (я використовую ароматне домашнє масло, але воно може бути будь-яким: оливковою, лляною — головне, щоб було свіжим, не прогірклим) доводимо до кипіння в сковороді або сотейнику і виливаємо (відразу) у посуд з буряком. Ретельно перемішуємо.
  • Залишаємо не менш, ніж на три години, в прохолодному місці.
  • Буряк по-корейськи досить гостре блюдо (дітям його краще давати в обмеженій кількості), яке стане прикрасою будь-якого святкового столу. Подавати можна і як самостійне блюдо, і як закуску, і як гарнір. Під час посту салат з буряка, приготований за цим рецептом, я подаю на стіл з домашньої відварною картоплею або рисом. На сайті «Ідеї рецептів» ви завжди знайдете рецепти смачних корейських страв.

    Вкусная корейская свекла: отличная закуска для любого стола

    Приємного апетиту.