«Швільпікай»: нереально смачно

Представляємо вашій увазі рецепт дуже смачних картопляних смакоти, які сподобаються абсолютно всім.

Таку назву вони отримали в Литві. У нас така смакота називається «свистунами». Чудовий варіант на той випадок, коли залишилося з учорашнього дня картопляне пюре. Приготувати їх простіше простого, тому вам не складе особливої праці розбавити своє повсякденне меню такою смакотою. Свистуни дуже апетитні і поживні. Зберігайте рецептик в свою кулінарну скарбничку.

Потрібні інгредієнти

  • 1 кг картоплі
  • 1 яйце
  • 100 гр борошна
  • 1 їдальня ложка крохмалю
  • сіль і чорний мелений перець за смаком

Починаємо процес

  • В першу чергу попередньо відварюємо картоплю. Після чого остуджуємо і робимо однорідне пюре. Залишаємо остигати.
  • Після чого додаємо сюди яйце і добре перемішуємо.
  • Додаємо сіль, чорний мелений перець і борошна. Знову добре перемішуємо.
  • Тепер насипаємо решту борошна і крохмаль. Перемішуємо до однорідного тіста і викладаємо на робочу поверхню, попередньо присипану борошном.
  • Змащуємо руки олією і трохи вимішуємо тісто, підсипаючи борошно. Формуємо широку ковбаску і нарізаємо на невеликі шматочки.
  • Беремо деко і застеляємо його пергаментним папером.
  • Тепер робимо з шматочків ромбики і розміщуємо їх на деку.
  • Відправляємо в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, випікатися до золотистого кольору.
  • Після закінчення потрібного часу перевертаємо їх і продовжуємо процес випікання теж до рум’яності.
  • Ще Вам можуть сподобатися найсмачніші котлети з картопляного пюре, рецепт яких ви знайдете на нашому сайті «Ідеї рецептів».

    «Швильпикай»: нереально вкусно

    Приємного апетиту!