Самі смачні курячі ніжки з овочами: подаємо з будь-яким гарніром

Раджу не зволікати і вже сьогодні приготувати найсмачніші курячі ніжки з овочами.

Це виходить повноцінне блюдо, яке подарує вам відчуття ситості надовго. Шалено люблю різноманітні рецепти з курячими ніжками, але цей у мене один з найулюбленіших. Тут можна додавати овочі і приправи за своїм смаком, експериментувати з різними спеціями. Куряча ніжка виходить ніжна, але при цьому має золотисту скоринку і відмінно тримає форму. Овочі абсолютно не розварюються, вони практично приготовані на пару з-за відсутності великої кількості рідини. Раджу вам обов’язково приготувати це приголомшливе блюдо.

Інгредієнти

  • курячі гомілки (ніжки) — 6 штук;
  • картопля — 5 бульб;
  • болгарський перець — 3 штуки;
  • свіжий помідор — 7 штук;
  • ріпчаста цибуля — 1 середня головка;
  • рослинна олія для смаження;
  • вода — 200 мл;
  • готові приправи для курячих стегенець — за смаком;
  • готова суміш перців — за смаком (якщо любите гострі страви);
  • або замініть готові приправи для курки на чорний перець + сіль — на ваш смак;
  • сіль, перець — для овочів, за смаком;
  • зелень: кріп, петрушка — прикрашати перед подачею.

Самі смачні курячі ніжки з овочами: покроковий рецепт

  • Почнемо з підготовки курячих ніжок. Ретельно миємо їх під проточною водою. Витираємо паперовим кухонним рушником. Можна замінити паперовий рушник на кухонний, вафельний: він відмінно вбирає вологу. Нам необхідно тільки промокнути їх. Далі перегляньте гомілку і обріжте зайві шматочки хряща і висить шкурки. Кладемо їх на блюдо і ставимо його в бік.
  • Якщо розмір шматочків гомілок різний, гострим ножем зробіть поглиблення на великих шматочках. Щоб всі одночасно приготувалося.
  • Відправляємо гомілки в глибоку миску. Додаємо приправу для курячих стегенець. Приправу можна замінити на сіль і перець. Також можете додати до них всілякі інші спеції, що у вас є в наявності і по вашому смаку. Наливаємо столову ложку рослинної олії, все ретельно перемішуємо.
  • У глибоку каструлю з товстим дном наливаємо рослинна олія (рафінована). Можна використовувати будь-що, що у вас є або що ви любите. Я віддаю перевагу смажити на соняшниковій олії.
  • У добре розігріту олію відправляємо курячі ніжки. Не накриваємо кришкою. Трохи зовсім убавим вогонь і даємо добре підсмажитися з одного боку. Потім перевертаємо на інший бік.
  • Поки все смажиться, поріжемо цибулю півкільцями. І викладаємо в каструлю до ніжок.
  • Тепер картопля очищаємо, нарізаємо його не дрібно: ріжте, як на печеню. Шматочки повинні бути середнього розміру. Коли цибуля підсмажиться, ми викладаємо в каструлю всю картоплю.
  • Далі миємо та очищаємо болгарський перець від плодоніжки і насіння. Розрізаємо навпіл і кладемо в каструлю. Якщо хочете, можна розрізати його на чотири частини.
  • Також зробимо і з помідорами. Миємо й розрізаємо на дві половинки. Відправляємо в каструлю.
  • Так як овочі у нас ще не солоні і не перчені, ми додаємо сіль і перець за смаком.
  • Потім наливаємо 200 мілілітрів води, накриваємо кришкою. Зменшуємо вогонь до мінімального. Ось Таким чином ми досягаємо ефекту парової лазні для овочів. Більше води не доливайте.
  • Перевіряємо готовність картоплі. Проколюємо її ножем. Якщо картопля готовий, вимикаємо плиту і прибираємо в бік каструлю.
  • Викладаємо порційно: в кожну тарілку по шматочку перцю, картоплі, помідорів і курячу ніжку. Прикрашаємо дрібно порізаною зеленню. Подаємо до столу.
  • Як ви бачите, це відмінне рішення для смачного та корисного обіду для всієї родини. А тепер мерщій кличте всіх до столу і насолоджуйтеся смачним обідом, можливо і вечерею, що так просто і швидко можна приготувати. Підходьте до процесу приготування з любовью і гарним настроєм: тоді ваші страви заграють по-новому.

    Самые вкусные куриные ножки с овощами: подаем с любым гарниром

    Бажаємо вам приємного апетиту!