Простий і смачний пиріг з рибною консервою

Цей пиріг за смаком і зовнішнім виглядом дещо нагадує французький кіш. Готується дуже просто і швидко. Основою пирога виступає пісочне тісто, що робить його ніжним. А сметанна заливка надає йому особливу пікантну нотку.

Щоб пиріг вийшов смачним, краще всього використовувати сардини. Їх потрібно попередньо процідити від зайвої рідини і акуратно видалити кісточки. За бажанням, таку рибку можна замінити смаженої або вареної.

Необхідні продукти

Для тіста

  • 200 грам пшеничного борошна
  • 80 грам вершкового масла
  • 50 грам сметани
  • 1 куряче яйце
  • 2 грами розпушувача
  • сіль

Для начинки

  • 2 банки рибної консерви
  • 2 столові ложки рубаної зелені
  • 2 столові ложки подрібненого зеленого лука
  • 200 грам сметани
  • 2 курячих яйця
  • 10 грам крохмалю
  • сіль, перець

Починаємо приготування

  • Форму для випічки (24 див.) змащуємо вершковим маслом.
  • У миску просіваємо борошно пшеничне, додаємо сіль і розпушувач. Перемішуємо і додаємо вершкове масло. Всі перетираємо до стану крихти і додаємо сметану, а також убиваємо куряче яйце. Знову все перемішуємо і збираємо тісто в кулю. А потім перекладаємо його на форму і розподіляємо, формуючи дно і борти. Заготівлю прибираємо в морозилку на 15 хвилин.
  • Приготуємо начинку. У миску кладемо сметану, додаємо яйця і перемішуємо. потім додаємо сіль і крохмаль, знову перемішуємо.В отриману масу додаємо чорний перець, подрібнену зелень і цибулю. Знову перемішуємо.
  • У форму викладаємо рибку і заливаємо підготовленої сметанною масою.
  • Ставимо пиріг в духовку, розігріту до 190 градусів. І випікаємо протягом 35 хвилин, а потім охолоджуємо і подаємо до столу.
  • Спробуйте також ледачий пиріг з сиром. Приготувати його можна за рецептом з нашого сайту і всього лише за 7 хвилин.

    Простой и вкусный пирог с рыбной консервой

    Приємного апетиту!