Аскорбінова кислота необхідна для підтримки імунітету, захисту від вірусів та інфекцій. Якщо в організмі її досить, людина менше хворіє, а одужання настає швидше. Для заповнення нестачі аскорбінової кислоти в раціон включають особливі продукти.
Слива Какаду
Цей фрукт-чемпіон за вмістом вітаміну С.на 100 г м’якоті його вміст становить 5300 мг. це в 88 разів вище, ніж у апельсинів. Зростає цей фрукт на півночі Австралії. Зараз його активно використовують в косметології та фармацевтиці.
Барбадоська вишня
Цю рослину ще називають ацеролою. Зростає воно в Південній Америці. Плоди барбадоської вишні багаті вітаміном С.зміст в 100 г м’якоті становить 1600 мг. тропічне дерево в Росії вирощують в якості кімнатної рослини.
Шипшина
За змістом аскорбінової кислоти плоди колючого чагарнику в числі лідерів. У шипшині його в 14 разів більше, ніж в лимоні. Зазвичай з ягід готують напій на водяній бані або заварюють в термосі.
Обліпиха
Вітамінний чай із золотистої ягоди-відмінний засіб проти застуди та грипу. Аскорбінова кислота в обліписі зберігається навіть після переробки.
Болгарський перець
У червоних сортах вміст аскорбінки досягає 250 мг.це найвищий показник серед овочів. Максимальна концентрація в дозрілих плодах.
Чорна смородина
У цій ягоді концентрація вітаміну з в 5 разів більше, ніж в цитрусових. З ягід готують смачне варення або просто перетирають з цукром. А листя додають до овочів при консервуванні.
Ківі
Екзотичні ягоди радять їсти для схуднення. У них всього 48 ккал. Щоб заповнити денну норму аскорбінової кислоти, досить з’їсти 1 плід середнього розміру.
Петрушка
Корисна зелень допомагає позбавитися від зайвої ваги і набрати м’язову масу. Рослина покращує метаболізм, очищає організм від токсинів і зайвої рідини, допомагає засвоєнню білків.
Перець чилі
Крім великої дози вітаміну з, в цьому овочі багато капсаїцину. Ця речовина надає особливий гострий смак. Також воно корисно для нормалізації тиску.
Гуава
Південноамериканський фрукт містить до 126 мг аскорбінової кислоти. Це майже вдвічі більше денної норми.
Крім названих овочів, фруктів і ягід, вітаміном з багаті брокколі, лічі, хурма, полуниця, цитрусові, квашена і свіжа капуста, зелена цибуля. Якщо включити їх в меню, можна значно посилити імунітет і поліпшити здоров’я.