Пиріг з капустою — дуже смачний і ситний

Цей пиріг зметуть зі столу за лічені хвилини. І ваші домочадці не залишать від нього ні шматочка. Пиріг дуже простий у приготуванні, але неймовірно смачний. В якості начинки ми будемо використовувати капусту, яку заллємо спеціальної сметанною заливкою. Повірте, це неймовірно смачно.

Необхідні продукти

Для тіста

  • 200 грам пшеничного борошна
  • 100 грам вершкового масла
  • 4 столові ложки сметани
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • сіль

Для начинки

  • 500 грам капусти
  • 200 грам моркви
  • 200 грам цибулі
  • 2 столові ложки томатної пасти
  • 2 зубчики часнику
  • 2 столові ложки цукру
  • 1 чайна ложка паприки
  • 1 чайна ложка коріандру
  • сіль, перець
  • лавровий лист
  • рослинна олія

Для заливки

  • 150 грам твердого сиру
  • 150 грам сметани
  • 3 курячих яйця
  • сіль, перець

Починаємо приготування

  • Капусту шаткуємо дрібними шматочками. Очищаємо моркву натираємо на тертці. Очищений цибулю нарізаємо кубиками. Часник очищаємо і подрібнюємо.
  • На сковороду наливаємо олію і насипаємо цибулю. Обсмажуємо його 1-2 хвилини, додаємо часник. Все перемішуємо і смажимо ще 1 хвилину. Потім додаємо моркву, перемішуємо і обсмажуємо все разом ще 3 хвилини.
  • В овочі додаємо сіль, цукор і перемішуємо. Потім додаємо томатну пасту і перемішуємо.
  • В обсмажені овочі додаємо капусту, все перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо 10 хвилин. Періодично знімаємо кришку і овочі перемішуємо.
  • Через відведений час капусту додаємо лавровий лист, паприку і коріандр. Все перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо ще 10 хвилин.
  • У миску просіваємо борошно пшеничне. Додаємо сіль і розпушувач. Все перемішуємо. Потім в масу натираємо вершкове масло, потім руками перетираємо все до стану крихти. У масу додаємо сметану і замішуємо тісто.
  • Робочу поверхню присипаємо борошном, перекладаємо на неї тісто і розгортаємо в пласт.
  • Беремо форму для випічки, промазуємо маслом і зверху викладаємо тісто. Розподіляємо його по формі і ставимо в холодильник на 1 годину.
  • Приготуємо заливку. У миску вбиваємо курячі яйця, додаємо сметану, сіль і перець за смаком. Все добре перемішуємо.
  • Твердий сир натираємо на тертці, частина додаємо в сметанний соус, перемішуємо і залишаємо трохи на присипку пирога.
  • Дістаємо форму з тестом з холодильника і викладаємо в неї остигнула начинку. Зверху наливаємо заливку і присипаємо залишилися сиром.
  • Ставимо пиріг в духовку, розігріту до 180 градусів. І випікаємо протягом 40-45 хвилин, а потім подаємо до столу.
  • Спробуйте також пиріг з м’ясом і грибами з дуже незвичайного тесту. Приготувати його можна за рецептом з нашого сайту.

    Пирог с капустой — очень вкусный и сытный

    Приємного апетиту!