Печені курячі котлетки під білим соусом: смачну страву до вечері

Курячі котлетки-смачне і легке блюдо, яке сміливо можна подавати до вечері з будь-яким гарніром. Щоб зробити їх більш дієтичними, ми пропонуємо котлетки запекти в духовці. А білий соус додасть їм легку пікантність.

Необхідні продукти

  • 400 грам курячого філе
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 1 куряче яйце
  • сіль, перець за смаком

Для соусу

  • 1 солоний огірок
  • 100 мл натурального йогурту
  • перець, прованські трави, сіль за смаком

Починаємо приготування

  • Куряче філе нарізаємо кубиками нарізаємо шматочками і пропускаємо через м’ясорубку. Очищаємо цибулю та моркву, нарізаємо великими шматками і також пропускаємо через м’ясорубку.
  • В отриманий фарш додаємо куряче яйце, сіль і перець за смаком. А потім все ретельно перемішуємо. Якщо фарш вийшов занадто рідкий, додаємо в нього трохи пшеничного борошна чи панірувальних сухарів.
  • З фаршу формуємо котлетки і перекладаємо у форму для випічки. Отриману заготівлю ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів і випікаємо протягом 20 хвилин.
  • Солоний огірок натираємо на тертці і додаємо в йогурт. Туди ж додаємо сіль, перець, прованські трави, а потім все перемішуємо.
  • Готові котлетки перекладаємо на тарілку, поливаємо соусом і подаємо до столу.
  • До таких котлеткам на гарнір можна подати кольорову капусту з болгарським перцем і імбиром. Приготувати її можна за рецептом з нашого сайту.

    Печеные куриные котлетки под белым соусом: вкусное блюдо к ужину

    Приємного апетиту!