Парфе з курячої печінки-неймовірно смачне блюдо

Парфе дуже схожий на класичний паштет, тільки більш ніжний і соковитий. І якщо звичайний паштет — домашнє блюдо, то парфе не соромно подати і в ресторані. Вперше його приготував Джеймі Олівер і саме завдяки йому страву знайшло свою популярність. Незважаючи на те, що парфе — ресторанна страва, його легко приготувати в домашніх умовах. І для цього знадобляться звичайні продукти і зовсім трохи вашого часу. Парфе стане відмінним доповненням повсякденного меню або ідеальною закускою на святковий стіл.

Необхідні продукти

  • куряча печінка — 400 гр
  • вершкове масло — 250 гр
  • червоний цибуля — 1 шт
  • часник — 2 зубчики
  • гілочка чебрецю та шавлії
  • 50 мл бренді (не обов’язково)
  • сіль, перець

Починаємо приготування

  • Вершкове масло ділимо на дві частини. Одну кладемо в каструлю, ставимо на плиту, нагріваємо і проварюємо на повільному вогні 20 хвилин. За цей час від масла відокремиться сироватка, її зливаємо, а саме масло залишаємо.
  • Цибулю і часник очищаємо, а потім нарізаємо дрібними шматочками. Наливаємо на сковорідку оливкову олію, кладемо підготовлені овочі. Обсмажуємо їх до рум’яного кольору.
  • Гілочку чебрецю опускаємо в окріп на 2 хвилини, потім дістаємо, обриваємо листочки і кладемо їх в зажарку.
  • До цибулі додаємо нарізану печінку. Обсмажуємо її 2-3 хвилини (вона повинна залишитися злегка неповноцінній).
  • Підготовлену печінку кладемо в чашу комбайна,додаємо вершкове масло, солимо і перчимо за смаком. Рада. Солі краще додати трохи більше, так як в холодному вигляді страва стане більш прісним.
  • У каструлю з розігрітим вершковим маслом, кладемо шавлія і трохи обсмажуємо його.
  • Готову печінкову масу перекладаємо в миску і заливаємо розігрітим вершковим маслом. У такому вигляді ставимо в холодильник до повного застигання. Подаємо намазавши на тост і прикрасивши маринованими огірочками.
  • Подавати таку парфе найкраще з приголомшливим сирним хлібом, приготованим за рецептом з нашого сайту.

    Парфе из куриной печени-невероятно вкусное блюдо

    Приємного апетиту!