Олів’є «Осяяння»

Оливье «Озарение»

Інгредієнти:

Мова яловичий

100 грамів

Копчене м’ясо

100 грамів

Кальмар

100 грамів

Яйця курячі

5 штук(і)

Картопля

200 грамів

Чорнослив без кісточки

100 грамів

Горошок зелений

150 грамів

Сіль

Для соусу

Сметана

150 грамів

Шампанське

50 грамів

Яйця курячі

1 штука

Цукрова пудра

2 ч. л.

Оцет

1 ч. л.

  • Кількість порцій: 4
  • Час підготовки: 1 хвилина
  • Час приготування: 30 хвилин
  • Температура подачі: Кімнатна температура
  • Кухня: Європейська
  • Привід: Новий Рік
  • Сезон: зима

Варений язик чистимо від шкірки і ріжемо і красивими тонкими скибочками. Копчене м’ясо і філе кальмарів рубаємо на соломки. Картопля, який ми треба відварити в мундирі, очистити від шкірки і подрібнюємо. Промитий чорнослив заливаємо окропом і тримаємо його в такому стані кілька хвилин. Не забудьте потім чорнослив подрібнити. Варені яйця очистити від шкаралупи і дрібно нарізаємо. Отримані інгредієнти складаємо в глибокий посуд, додаємо зелений горошок, за смаком солимо і ретельно перемішуємо. Тепер черга дійшла і до соусу, який готується наступним чином. Яйце збиваємо з цукровою пудрою, акуратно вливаємо в суміш оцет і охолоджене шампанське. Знову збиваємо до отримання до утворення білої піни. Потім додаємо охолоджену сметану. Енергійно перемішуємо соус і заправляємо їм салат. Укладаємо Олів’є «Осяяння» на блюдо, прикрашаємо його чорносливом і залишилися зеленим горошком. Кажуть, що навіть самих закоренілих холостяків, які спробували подібний салат, починає сильно тягнути до сімейного життя.