Інгредієнти:
- Мова яловичий
100 грамів
- Копчене м’ясо
100 грамів
- Кальмар
100 грамів
- Яйця курячі
5 штук(і)
- Картопля
200 грамів
- Чорнослив без кісточки
100 грамів
- Горошок зелений
150 грамів
- Сіль
Для соусу
- Сметана
150 грамів
- Шампанське
50 грамів
- Яйця курячі
1 штука
- Цукрова пудра
2 ч. л.
- Оцет
1 ч. л.
- Кількість порцій: 4
- Час підготовки: 1 хвилина
- Час приготування: 30 хвилин
- Температура подачі: Кімнатна температура
- Кухня: Європейська
- Привід: Новий Рік
- Сезон: зима
Варений язик чистимо від шкірки і ріжемо і красивими тонкими скибочками. Копчене м’ясо і філе кальмарів рубаємо на соломки. Картопля, який ми треба відварити в мундирі, очистити від шкірки і подрібнюємо. Промитий чорнослив заливаємо окропом і тримаємо його в такому стані кілька хвилин. Не забудьте потім чорнослив подрібнити. Варені яйця очистити від шкаралупи і дрібно нарізаємо. Отримані інгредієнти складаємо в глибокий посуд, додаємо зелений горошок, за смаком солимо і ретельно перемішуємо. Тепер черга дійшла і до соусу, який готується наступним чином. Яйце збиваємо з цукровою пудрою, акуратно вливаємо в суміш оцет і охолоджене шампанське. Знову збиваємо до отримання до утворення білої піни. Потім додаємо охолоджену сметану. Енергійно перемішуємо соус і заправляємо їм салат. Укладаємо Олів’є «Осяяння» на блюдо, прикрашаємо його чорносливом і залишилися зеленим горошком. Кажуть, що навіть самих закоренілих холостяків, які спробували подібний салат, починає сильно тягнути до сімейного життя.