Очманілий хумус з в’яленими помідорами

Представляємо вашій увазі рецепт дуже смачного хумуса, який обов’язково стане вашим улюбленцем.

Любителі такої страви будуть від нього в захваті. Існує безліч варіантів хумуса. Ми пропонуємо вам приготувати його з в’яленими томатами. Повірте, це не тільки ситно і корисно, але і мега апетитно. Рекомендую кожної хозяєчці взяти цей рецептик на заміточку.

Потрібні інгредієнти

  • 90 гр сухого нуту
  • півтори столові ложки тахін
  • 3-4 половинки в’ялених томатів
  • 25 мл рослинного масла
  • 1 зубчик часнику
  • півтори столові ложки лимонного соку
  • сіль за смаком
  • прянощі за смаком

Починаємо процес

  • В першу чергу в окрему ємність відправляємо нут і велика кількість води. У такому вигляді залишаємо на ніч.
  • Після закінчення потрібного часу воду зливаємо і знову заливаємо новою водою так, щоб вона повністю покрила його. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Після чого продовжуємо процес варіння ще приблизно півгодини. В результаті нут повинен стати м’яким.
  • Потім зливаємо відвар в окрему ємність. Він нам знадобиться пізніше. Нут остуджуємо.
  • Очищаємо часник і відправляємо його, по закінченню потрібного часу, до нуту. Додаємо також тахін, в’ялені помідори, сіль, прянощі, лимонний сік і рослинне масло. Використовуючи занурювальний блендер, пюрируем все до однорідної маси.
  • Тепер частинами вливаємо відвар, не зупиняючись в процесі пюрирования. Доводимо до потрібної густоти.
  • Перед подачею поливаємо хумус оливковою олією.
  • Вам може сподобатися смачний хумус з квасолі, рецепт якого ви знайдете на нашому сайті «Ідеї рецептів».

    Обалденный хумус с вялеными помидорами

    Приємного апетиту!