Найкраща закуска: морквяний рулет з сиром і зеленню

Весна, час пікніків, шашликів і барбекю, пропоную оригінальний рецепт для відпочинку: найкращу закуску — морквяний рулет з сиром і зеленню.

Завдяки не тільки смаком, але і ошатною, яскравою, жовтогарячому кольорі сирний рулет з морквою прекрасно виглядатиме і на святковому столі. Пишний і м’який овочевий рулет сподобається і дорослим, і дітям. Для дітвори цей рецепт можна трохи змінити: зробити сир солодким і додати родзинки: і тоді вони з’їдять його зі швидкістю звуку — перевірено.

Інгредієнти:

  • 3 середні моркви (400 грам);
  • 300 грам сиру;
  • 1-2 свіжих курячих яйця (нам будуть потрібні тільки білки);
  • 5 зубчиків часнику;
  • сіль — за смаком;
  • зелень кропу, петрушки і цибулі — за смаком (приблизно 50 грамів);
  • рослинне масло — для обсмажування моркви;
  • твердий або м’який плавлений сир — 50 грам.

Кількість інгредієнтів можна збільшити в два рази.

Морквяний рулет з сиром і зеленню: покроковий рецепт

  • Моркву миємо, очищаємо і натираємо на крупній тертці.
  • У сковороду наливаємо зовсім трохи рослинного масла, нагріваємо і відправляємо туди моркву. Трохи солимо: буквально щіпку. Тушкуємо, перемішуючи, поки морква не стане м’якою.
  • Готову тушковану моркву перекладаємо на велике плоске блюдо, щоб вона швидше охолола.
  • Готуємо начинку з сиру і зелені. 5 зубчиків часнику придавлюємо ножем і дрібно нарізаємо. Відправляємо в окремий посуд (в ній ми будемо змішувати начинку).
  • В мисці з часником розминаємо сир виделкою і трохи солимо.
  • Подрібнюємо менше половинки пучка зелені (можна зробити суміш, або вибрати тільки один вид зелені). Відправляємо в миску з сиром.
  • У свіжих яєць відокремлюємо білки від жовтків. Можна використовувати один або два (на ваш розсуд). Збиваємо білки віночком до стійких піків.
  • Морква перекладаємо в глибокий салатник, посипаємо натертим на крупній тертці сиром (твердим чи плавленим), перекладаємо в неї збиті білки.
  • Все дуже акуратно перемішуємо.
  • Деко застеляємо пергаментним папером, викладаємо на нього морквяну масу і розрівнюємо спочатку лопаткою, а потім чистими руками (щоб не було порожніх проміжків).
  • Відправляємо деко в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин.
  • Накриваємо готовий корж з моркви другим листом пергаменту, перевертаємо, щоб нижня сторона виявилася зверху. Знімаємо з цієї сторони папір і даємо трохи охолонути.
  • На теплий морквяний корж викладаємо начинку, розрівнюємо, згортаємо рулет.
  • Рулет з сиром і зеленню перекладаємо на харчову плівку і загортаємо. Прибираємо в холодильник до моменту трапези.
  • Готовий рулет розрізаємо на шматочки товщиною 1,2-2 см і викладаємо на блюдо для сервірування.
  • При подачі на стіл готові часточки сирного рулету можна полити оливковою олією — це додасть страві додатковий відтінок. З найпростіших продуктів, виявляється, можна приготувати кулінарний шедевр. Ще більше страв з сезонних овочів, надзвичайно смачних і дуже корисних, дивіться на нашому сайті.

    Самая лучшая закуска: морковный рулет с творогом и зеленью

    Приємного апетиту.