М’ясо в овочевий «шубці» — це не тільки смачно, але і корисно

М’ясо з тушкованими овочами – це завжди смачно! А в нашому рецепті ще й корисно: бо будемо готувати курку без грама масла!

М’ясо можна вибрати будь-який, на ваш розсуд! Готується воно в духовці, з великою кількістю овочів: тому і називається страва – м’ясо в овочевий «шубці»! Море користі і вітамінів: адже гаситься курка у власному соку і соку з овочів. Не проходьте мимо!

Склад продуктів

  • стегенця – 1 кілограм
  • суміш перців – 1 чайна ложка,
  • хмелі-сунелі – 1 чайна ложка,
  • чабер – 0,5 чайної ложки,
  • базилік – 0,5 чайної ложки,
  • помідори – 1 кілограм
  • баклажани – 2-3 штуки,
  • цибуля – 2 штуки,
  • часник,
  • петрушка або кріп,
  • сіль.

М’ясо в овочевий «шубці»: покроковий процес приготування

  • Обробляємо курячі стегенця (або інші частини курки): знімаємо шкірку і вирізаємо кістка.
  • М’ясо солимо, перчимо, перемішуємо і запечатуємо на сухій розігрітій сковороді з двох сторін: секунд за 30.
  • Помідори і баклажани промиваємо, нарізаємо кружечками завтовшки 0,5 сантиметрів.
  • Очищений від лушпиння ріпчасту цибулю ріжемо тонкими кільцями. Укладаємо овочі шарами на деко, солимо, посипаємо приправами.
  • Часник дрібно рубаємо, петрушку подрібнюємо. Викладаємо їх на овочі, а зверху розкладаємо м’ясо.
  • Поверх м’яса кладемо залишки цибулі та помідорів, злегка солимо, посипаємо приправами.
  • Деко закриваємо фольгою, ставимо в розігріту духовку на 1 годину 5 хвилин. А можна і не відразу в духовку, а дати час постояти і промаринуватися: теж буде дуже смачно!
  • М’ясо в овочевий «шубці» подаємо з гарніром з картоплі – і смачна вечеря на столі! Курка виходить соковитою, м’якою і ароматною! І багато-багато підливи! Овочі шалено смачні! Страва – вищий клас: це безперечно! За іншими чудовими рецептами ласкаво просимо на наш сайт Ідеї рецептів»: нам є, чим вас здивувати.

    Мясо в овощной «шубке» — это не только вкусно, но и полезно

    Приємного апетиту і гарного всім настрою.