Дуже смачна курка в кисло-солодкої глазурі з меду і базиліка

Пропонуємо приготувати до вечері ось таку курочку в дуже цікавою кисло-солодкої глазурі. Готується вона дуже просто. І буде чудово поєднуватися з будь-яким гарніром. Страва готується в азіатському стилі і має дуже цікавий смак, а також насичений аромат. Страва сподобається всім любителям незвичайної кухні і приведе в захват навіть самого вибагливого гурмана.

Необхідні продукти

  • картопля — 6 шт
  • оливкова олія — 50 мл
  • сіль, перець
  • базилік
  • куряче філе — 2 шт
  • зелені боби — 200 грам
  • помідори «Черрі» — 10 шт

Для глазурі

  • бальзамічний соус — 80 мл
  • оливкова олія — 50 мл
  • мед — 5 ст. л
  • сіль
  • часник — 2 зубчики
  • перець «Чилі» в пластівцях — 0,5 ч. л
  • нарізану чебрець — 1 ст. л

Починаємо приготування

  • Картопля добре промиваємо, нарізаємо великими шматочками і перекладаємо на деко. Збризкуємо його оливковою олією, солимо і перчимо за смаком. Додаємо пару гілочок розмарину і ставимо в духовку на 20 хвилин. Духовка повинна бути розігріта до 160 градусів.
  • Приготуємо глазур. У невелику миску наливаємо бальзамічний соус, додаємо оливкову олію і мед. Туди ж кладемо сіль, перець «Чилі», подрібнений часник і чебрець.
  • В отриманий соус кладемо куряче філе і залишаємо маринуватися на 1 годину.
  • Помідори «Черрі» ділимо на дві половинки.
  • Дістаємо з духовки картопля, кладемо зелені боби і нарізані помідори. Потім викладаємо куряче філе і поливаємо підготовленим маринадом.
  • Запікаємо страву в духовці, розігрітій до 180 градусів, протягом 30 хвилин. А потім перекладаємо на тарілку і подаємо до столу.
  • Спробуйте також курку в сирі з оригінальним томатним соусом, приготувати її можна за рецептом з нашого сайту.

    Очень вкусная курица в кисло-сладкой глазури из меда и базиликаПриємного апетиту!