Курочка в сирі і оригінальний томатний соус, все на одній сковороді

Курка в оригінальному томатному соусі — відмінне блюдо на вечерю, що дуже легко приготувати. Курка виходить ніжною, соковитою і дуже апетитною. Вона відмінно поєднується з будь-яким гарніром, але смачніше всього до цієї страви підійде гарнір з макаронів або картоплі. Такий вечерю обов’язково сподобається вашим близьким. А готується зі звичайних продуктів.

Необхідні продукти

  • куряче філе — 400 гр
  • пшеничне борошно — 4 ст. л
  • сир «Пармезан» — 2 ст. л
  • сіль, перець за смаком

Для соусу

  • олія оливкова (можна замінити соняшниковою) — 2 ст. л
  • часник — 1 зубчик
  • в’ялені помідори — 200 гр
  • печериці — 250 гр
  • молоко — 360 гр
  • тертий пармезан — 40 гр
  • свіжий базилік
  • сіль, перець

Починаємо приготування

  • Куряче філе розрізаємо на дві тонкі пластинки.
  • У мисці змішуємо тертий сир і пшеничне борошно. Додаємо сіль, перець і перемішуємо. В отриманій суміші обвалюємо куряче філе і перекладаємо на тарілку.
  • Підготовлене філе обсмажуємо на розпеченій сковороді до золотистого кольору. І перекладаємо на блюдо.
  • У цю ж сковороду кладемо подрібнений часник і в’ялені помідори. До речі, помідори можна приготувати самостійно, рецепт ви можете знайти у нас на сайті. Підготовлені продукти добре перемішуємо і обсмажуємо 1-2 хвилини.
  • Печериці нарізаємо шматочками і кладемо в сковороду. Обсмажуємо 1-2 хвилини і вливаємо молоко. Все перемішуємо, тушкуємо 1-2 хвилини, додаємо тертий сир «Пармезан». Знову перемішуємо.
  • У масу додаємо сіль і перець по смаку, перемішуємо і кладемо курячі грудки. Зверху присипаємо всі базиліком і тушкуємо ще 2-3 хвилин. Потім перекладаємо на тарілку, додаємо гарнір і подаємо до столу.
  • Курочка в сыре и оригинальный томатный соус, все на одной сковородеПриємного апетиту!