Маджадра — смачне пісне страву з сочевицею і рисом

Маджадра — популярне блюдо східної кухні. І представляє з себе суміш бобових і зернових. Таке блюдо чудово підійде і до обіду, і до вечері. Стане ідеальним пісним блюдо. Або може виступати в якості гарніру. Готується просто і швидко.

Необхідні продукти

  • рис — 150 гр
  • сочевиця — 75 гр
  • вода — 300 мл
  • цибуля
  • часник
  • сіль, перець, прянощі

Починаємо приготування

  • Сочевицю висипаємо в каструлю з товстим дно і заливаємо водою. Ставимо каструлю на плиту і доводимо до кипіння. А потім відварюємо протягом 10 хвилин.
  • Лук очищаємо і нарізаємо дрібними шматочками.
  • Рослинна олія наливаємо в сковороду, нагерваем і висипаємо на неї рис. Обсмажуємо його протягом 4-5 хвилин.
  • Підготовлений рис додаємо до сочевиці, перемішуємо і варимо все разом ще 15-20 хвилин.
  • У цей час обсмажуємо цибулю на розпеченій сковороді до золотистого кольору. Додаємо в нього часник, пропущений через прес, сіль, перець і улюблені прянощі. Все перемішуємо і додаємо до рису з сочевицею. Знову перемішуємо, накриваємо кришкою і варимо ще 5-10 хвилин (до готовності). А потім подаємо до столу.
  • Спробуйте також диво-гарнір з макаронів. Приготувати його можна за рецептом з нашого сайту.

    Маджадра — вкусное постное блюдо с чечевицей и рисом

    Приємного апетиту!