Курячі колобки з грибами (зрази)

Одного разу на сторінках інтернету я побачила відео-рецепт, як приготувати курячі колобки з грибами (зрази).

Тепер я дуже часто готую своїм рідним таку смакоту. Курячі котлети, фаршировані грибами, виходять ніжні і соковиті, а сир надає курячого фаршу пікантності. З дуже простих продуктів ви отримаєте шалено смачне і оригінальне блюдо. Пропоную разом зі мною приготувати незвичайні курячі котлети.

Інгредієнти

Для начинки

  • відварені гриби — 400 грам;
  • цибулина;
  • твердий сир.

Для колобків

  • курячий фарш — 350 грам;
  • білий хліб — 2 скибочки;
  • цибулина;
  • яйце;
  • чорний мелений перець;
  • сіль.

Для грибного соусу

  • борошно — 1 столова ложка;
  • вершкове масло — 1 столова ложка;
  • молоко — 250 мілілітрів;
  • сметана 20 % — 1 столова ложка;
  • спеції за смаком;
  • гриби — приблизно п’ята частина від всієї готової начинки.

Курячі колобки з грибами (зрази): покроковий рецепт

  • Дві скибочки білого хліба замочити в молоці.
  • Цибулину натерти на дрібній тертці.
  • Курячий фарш з’єднати з цибулею і віджатим білим хлібом, пропустити через м’ясорубку.
  • Потім додати яйце, сіль і чорний мелений перець за смаком. Котлетну масу добре вимісити.
  • Готовий курячий фарш накрити і відправити в холодильник на 30 хвилин.
  • Для начинки цибулину і відварені гриби дрібно подрібнити. Обсмажити на сковорідці до повної готовності. Лук повинен стати м’яким.
  • Гриби я брала лісові, але можна брати і печериці, тільки варити їх не потрібно.
  • Для приготування грибного соусу нам знадобиться взяти трохи грибів, які готували для начинки (п’ята або шоста частина грибів).
  • Готувати соус будемо на сковороді. Кладемо гриби, вершкове масло і борошно. Обсмажуємо до тих пір, поки борошно не повністю вбере масло.
  • А тепер додаємо молоко маленькими порціями і постійно помішуємо. Додаємо молоко в соус до бажаної консистенції. Приблизно сягає 250 мілілітрів.
  • Коли соус практично готовий вводимо столову ложку сметани. Сметани можна взяти трохи більше, ніж за рецептом (як по мені, соус стає тільки смачніше). Сіль і чорний мелений перець додаємо за смаком.
  • Твердий сир натираємо на крупній тертці.
  • Для того щоб приготувати курячі котлети, беремо харчову плівку, кладемо на плівку шматочок фаршу, накриваємо другою половиною плівки і робимо коржик. Потім переносимо на тарілку, щоб було поглиблення.
  • Всередину викладаємо трохи тертого сиру, грибів. З’єднуємо і надаємо форму колобків.
  • Деко застеляємо пергаментом і поміщаємо колобки. Кожен курячий колобок можна трохи змастити сметаною.
  • Випікаємо при температурі 200 градусів 25-30 хвилин.
  • Подаємо курячі котлети, полив грибним соусом.
  • На гарнір до таких незвичайним курячих котлет ідеально підійде картопля або овочевий салатик. Начинку для таких колобків можна використовувати будь — ту, яка вам більше до душі.

    Куриные колобки с грибами (зразы)
    Приємного апетиту.