Вчені розповіли, що насіння коріандру знижують рівень цукру в крові. Приправа стимулює вироблення ферментів, що знищують глюкозу.
Зниження рівня глюкози відбувається настільки швидко і ефективно, що людям, у яких рівень цукру знижений, слід бути дуже обережними з вживанням цієї приправи.
Коріандр і його властивості відомі людству більше 3000 років. Насіння цієї рослини використовують не тільки в кулінарії, але і в народній медицині для лікування самих різних хвороб. У коріандрі містяться багато корисних елементів, серед яких селен і кальцій. Його відвари корисно пити після важких захворювань, вони сприяють відновленню роботи органів травної системи. Коріандр допомагає і при гастритах, виразках. Він бореться зі шкідливими мікроорганізмами і знімає больові відчуття.
Також пряність благотворно впливає на мозок, борючись з деменцією, покращуючи когнітивні функції і допомагаючи позбутися від стресу. За допомогою коріандру можна зміцнити серце, запобігти утворенню тромбів, знизити рівень «шкідливого» холестерину.
Коріандр має ранозагоювальну властивість, допомагає в лікуванні стоматиту. Крім того, він сприяє виведенню зайвої рідини з організму, стимулює виділення шлункового соку, регулює обмін речовин і очищає кишечник. Тому його рекомендують включати в раціон тим, хто прагне схуднути.
Насіння коріандру можуть полегшити стан після рясних пиятик. Якщо після вживання алкогольних напоїв розжувати кілька насіння, то на ранок не буде боліти голова. Важливо пам’ятати, що не слід вживати більше чотирьох грам коріандру в день. При надмірному вживанні спеції можуть з’явитися безсоння, підвищена збудливість і різні нервові порушення.