Чим можуть бути небезпечні свіжовичавлені овочеві соки

Деякі овочі можуть мати в своєму складі багато отруйних хімічних речовин, які агрономи використовують для знищення шкідників і збудників хвороб. Робити свіжовичавлені соки з таких продуктів небезпечно, так як можна отруїтися. Відомі випадки важких отруєнь. Особливу шкоду можуть принести соки з овочів, які ростуть в землі (наприклад, буряк, морква, корінь селери).


                                    Чем могут быть опасны свежевыжатые овощные соки

Крім того, свіжовичавлені соки не варто пити при таких патологіях, як діабет, ожиріння, хвороби травної системи. Кислі соки згубно впливають на емаль зубів, тому навіть здоровим людям потрібно пити їх через соломинку. Занадто концентровані соки, наприклад, гранатовий, слід розбавляти водою, щоб уберегти слизову оболонку травного тракту.

Раніше дієтологи назвали найкорисніші для здоров’я овочі. До них віднесли солодку картоплю батат. Цей овоч містить корисну клітковину, яка допомагає очистити шлунково-кишковий тракт, нормалізує рівень глюкози в крові і перешкоджає розвитку жовчнокам’яної хвороби. Також в бататі містяться антиоксиданти, що захищають клітини від впливу вільних радикалів і володіють протираковою дією.

Ще одним корисним продуктом є гриби-шиітаке, які зміцнюють імунітет і зменшують запальні процеси. Ці гриби мають противірусні, антибактеріальні та протигрибкові властивості, а також знижують рівень холестерину в крові.

Синьо-зелена водорість спіруліна містить 18 амінокислот, Вітамін C, мікроелементи і багато білка. Вона допомагає нормалізувати рівень цукру в крові; благотворно впливає на травну систему і обмінні процеси організму.

Також до корисних овочів дієтологи віднесли моркву, зелений горошок, буряк і часник.