Дієтологи розповіли про небезпеку часнику для деяких людей.
Багато людей помилково вважають, що часник – це продукт, який допомагає боротися із застудами в осінньо-зимовий період і ніяк не може нашкодити організму. Це не так.
По-перше, часник не можна їсти на голодний шлунок. Це досить агресивний і важкий продукт для ранкового меню.
По-друге, часник протипоказаний людям із загостренням виразкової хвороби шлунка, панкреатиту, жовчнокам’яної хвороби.
Справа в тому, що часник стимулює вироблення шлункового соку, що може спровокувати загострення хронічних захворювань шлунково-кишкового тракту.
По-третє, часник не варто вживати в надмірних кількостях тим, хто страждає серцево-судинними захворюваннями. Екстракти часнику у великих дозах можуть призвести до серцевої аритмії.
Часник також не варто вживати в той день, коли планується активна мозкова робота.
Справа в тому, що часник має властивість знижувати мозкову активність.
Фото: Pixabay