Як зберегти красу і молодість після 40 років: 5 лайфхаків

Давайте згадаємо, в чому основне призначення жінки?

Це можливість виносити вагітність і народити потомство.

Для цього наші яєчники виробляють естроген. Чим жінка старше, тим менше природа зацікавлена в ній для продовження роду, активність яєчників згасає і приходить менопауза, а значить, і старіння, зміна фігури, перепади настрою.

Про те, як зберегти красу і молодість після 40 років, розповідає експерт мережевого видання “БелНовости” Нутриціолог Анна Єлькіна. 

Как сохранить красоту и молодость после 40 лет: 5 лайфхаков

У наших силах як прискорити процес старіння, так і продовжити молодість.

Що прискорює старість і чого варто уникати:

– зайва вага;
– прийом оральних контрацептивів;
– аденома гіпофіза;
– хірургічне видалення яєчників;
– при видаленні матки перекриваються судини, що постачають яєчники, – з’являються симптоми
клімакс;
– стрес;
– куріння. За статистикою, у жінок, що палять менопауза настає на 1-2 роки раніше, ніж у некурящих жінок.

А що ж робити для продовження молодості, краси та енергії:

1. Знижуйте стрес.

Так, ми живемо в століття інформації, телефонів, прагнемо встигнути все. Будувати кар’єру, бути хорошою мамою, люблячою дружиною, вчимося, займаємося хобі. Як при всьому цьому зберігати спокій?

– встановіть блок синього екрану на вашому телефоні в налаштуваннях екрану-це зробить ваш сон міцніше;
– за 1-2 години до сну верхнє світло замініть на свічки або бічні світильники, це допоможе розслабитися і добре заснути;
– використовуйте аплікатор Кузнєцова перед сном під спину, шию, голову для розслаблення, а вранці під стопи на 5 хвилин для заряду бадьорості.

2. Використовуйте корисні жири в раціоні, адже саме з них утворюються гормони.

Тільки не з тортів і цукерок. Хороший варіант включити в раціон: топлене масло або масло кокоса, авокадо, горіхи, насіння, жирні сорти риби, оливкова олія, ікру. До речі, хороший варіант безпечного солодкого-кокосова манна або шоколад гіркий з вмістом какао від 85 %.

3. Не допускати підвищення інсуліну і розвитку цукрового діабету.

Які продукти підвищують інсулін? Це фрукти, ягоди, кисломолочні продукти, молоко. Замініть коров’яче молоко на кокосове або мигдальне. Використовуйте сир як десерт після сніданку чи обіду, щоб не стимулювати зайву вироблення інсуліну.

До речі, фрукти і ягоди теж десертний продукт – спробуйте пити чай з часточкою яблука, посипаного корицею і горіхами.

4. Покращуйте роботу травлення.

З віком знижується рівень соляної кислоти в шлунку і гірше засвоюється білок, а значить, втрачається пружність шкіри.

Як запідозрити, що прийшов час зайнятися підвищенням кислотності: випадання волосся, неприємний запах з рота, сухість і печіння в роті, розширення кровоносних судин (щоки, ніс), множинні харчові алергії, надлишковий бактеріальний ріст, низький показник вітаміну В12, тяжкість після їжі, відрижка тухлими яйцями, печія.

Як же собі допомогти?

Поливайте м’ясо і рибу лимоном, ретельно пережовувати їжу і не запивайте її. Можна додати в раціон нефільтрований яблучний оцет. По 1 чайній ложці розчиняти в 100 мл води і пити перед вживанням м’яса, риби, морепродуктів.

5. Насичуйте себе магнієм.

При його дефіциті погіршується сон, виникає втома, судоми, дратівливість. Заповнення магнію допоможе знизити ризик гіпертонії і проблем серцево-судинної системи. Профілактична доза 400 мг на добу.

Так само збережіть підказку, як вибрати форму магнію:

– гліцинат використовуйте при головному болю, панічних атаках, спазмах;
– форма цитрат хороша при запорах, застої жовчі;
– малат знижує м’язові болі, судоми, ефективний при метаболічних порушеннях;
– треонат ефективний для поліпшення пам’яті.

Впроваджуйте ці пункти і радійте молодості, активності і довголіттю.

Фото: Pixabay