До такого висновку прийшли бразильські вчені в ході експерименту за участю 5100 добровольців. Фахівці шукали взаємозв’язок між хронічними головними болями і певними фруктами, ягодами.
Так, учасників випробувань пригощали фруктами, а потім стежили, через який час трапиться новий напад. Цей простий алгоритм дій дозволив встановити, що 1600 чоловік через 8-10 хвилин після їжі починалася сильний головний біль. І в 30% випадків її винуватцем ставав кавун. Вчені встановили, що ягода впливає на запалення менінгіальних судин, розширення судин і метаболізм глюкози в головному мозку. Отже, якщо у людини діагностовані хронічні мігрені, то регулярне вживання кавуна може вистпити в якості провокатора і викликати біль.
У список небезпечних продуктів потрапили:
- маракуйя;
- апельсин;
- ананас;
- виноград;
- банан;
- огірок;
- мальпігія;
- папайя.
Вчені порадили людям, що страждають сильними головними болями, або повністю виключити з раціону зазначені фрукти і ягоди, або значно обмежити їх кількість.
Справедливості заради відзначимо, що кавун все ж має і ряд корисних властивостей, тому особам без протипоказань по здоров’ю варто включити його в свій раціон. Наприклад, в кавунової м’якоті міститься велика кількість фолієвої кислоти. Цей елемент має велике значення для репродуктивного здоров’я чоловіків і жінок. Крім того, кислота робить позитивний стан шкіри. Якщо ж говорити про дитячому організмі, то за допомогою фолієвої кислоти відбувається розвиток і дозрівання нервової системи.