Які продукти не для морозилки?

За статистикою, 1/3 продуктів у світі пропадає від того, що не знаходить свого покупця. Еко-захисники виступають за різні способи їх зберігання, зокрема, заморозку. Дійсно, такий спосіб екологічний, але не все можна поміщати в морозильну камеру.


                                    Какие продукты не для морозилки?

Томат

Томати дуже солнцелюбіви, на сонці вони швидше встигають. Тому, заморозивши їх, ви позбавите овочі майже всіх корисних якостей. Якщо ви придбали недозрілі продукти, покладіть їх в добре освітлене місце і зберігайте при комфортній температурі.

Мед

Холодні температури протипоказані цьому продукту: через них ласощі частково кристалізується, що позбавить частування більшості корисних властивостей. Тому заморозка і мед несумісні.

Зелень

Петрушку, листя салату, базилік варто вживати виключно в свіжому вигляді. Зберігайте їх стеблами вниз у невеликій кількості води. Таким чином ви збережете містяться в них вітаміни, що особливо важливо взимку.

Диня

А також кавун. Заморозивши їх, а потім знову розморозивши, ви позбавите їх самого корисного – соку.

Правда, є виняток: заморожені шматочки годяться для смузі. Занурюйте їх в блендер: вони втратять мінімум корисних якостей.

Часник

Поміщений в морозильну камеру часник зіпсує інші продукти: всім відомий виходить від нього неприємний запах. Також заморозка позбавить часник корисних властивостей, та й зіпсується він швидше.

Зберігайте продукт в прохолодному і сухому місці. Найкраще для цього підходить кухонна полку. Якщо все зробити правильно, він «протримається» 2 місяці.

Яйце

Якщо періодично заморожувати і розморожувати цей продукт, бактерії почнуть розмножуватися в ньому швидше. А це призведе до швидкої псування яєць. Крім того, вони займають багато місця в морозилці. Краще вживати їх свіжими, при необхідності докуповуючи в магазині.