Хмиз для чоловіків: м’ясна закуска в пікантному клярі

Ми звикли, що хмиз у нас асоціюється з улюбленим десертом з дитинства, посипаним цукровою пудрою. Але чи знаєте ви, що хмиз можна готувати з м’яса?

Так-так, саме з м’яса: виходить таке блюдо з чоловічим характером. Але це не означає, що його можуть їсти тільки представники сильної половини людства. Хмиз для чоловіків (з м’яса) готується дуже легко і вимагає мінімум інгредієнтів. Головне – щоб було м’ясо. По суті, вам треба тільки приготувати кляр і нарізати м’ясо на шматочки. Але з цим впорається хто завгодно. А ось і рецепт: зберігайте в закладки.

Необхідні інгредієнти

  • 400 грам м’яса.

для кляру

  • 2 яйця;
  • 60 грам пшеничного борошна;
  • 50 грам сметани;
  • 2/3 чайні ложки хмелі-сунелі;
  • половина чайної ложки сушеного часнику;
  • сіль і чорний мелений перець – за смаком;
  • олія – для смаження.

Як приготувати хмиз для чоловіків на закуску

  • Нарізаємо шматками 400 грамів м’яса (у мене свинина): уздовж, товщина шматочків має бути не більше 1 сантиметра.
  • Накриваємо нарізані шматки плівкою і відбиваємо їх молоточком з двох сторін.
  • Відбивні потім розрізаємо на смужки: товщиною близько 1 сантиметра.
  • Наші шматки солимо і перчимо за смаком, посипаємо спеціями і гарненько перемішуємо, щоб наші приправи рівномірно розподілилися.
  • Готуємо кляр. В окремій мисці змішуємо 2 яйця, сметану, 2/3 чайної ложки сушеного часнику, приправи (у мене це хмелі-сунелі).
  • Всю масу перчимо за смаком і збиваємо. Збиваємо, а не міксером, щоб наша маса не стала дуже рідкою.
  • Додаємо просіяне пшеничне борошно і ще раз добре перемішуємо.
  • На сковороду наливаємо олію і розігріваємо його.
  • Наші шматочки м’яса з усіх боків опускаємо в кляр і відразу викладаємо на розігріту сковорідку: на невеликій відстані один від одного. Краще всього викладати м’ясо або виделкою, або спеціальними щипцями.
  • М’ясо обсмажуємо на середньому вогні, з двох сторін до утворення рум’яної скоринки. Викладаємо невеликими партіями, щоб шматочки не злипалися.
  • Обсмажене м’ясо знімаємо зі сковороди і кладемо на паперові рушники, щоб вбрався зайвий жир.
  • Наше чоловіче страва готова. Хмиз для чоловіків можна подавати і на обід, і на вечерю. Також його можна їсти і з гарніром, і з яким-небудь соусом. Готується легко і швидко, а ваші домочадці залишаться задоволені. Хочете ще більше простих рецептів? Заходьте на наш сайт: там багато всього цікавого та корисного.

    Хворост для мужчин: мясная закуска в пикантном кляре

    Приємного апетиту.