Фарширована риба: справжня прикраса будь-якого святкового столу!

У вас ювілей? До святкового столу обов’язково приготуйте цікаве блюдо за нашим рецептом: з секретним інгредієнтом!

Виходить дуже смачна фарширована риба! Від такої страви всі будуть в захваті! Гості обов’язково попросять рецепт – і добавки теж! Короп, фарширований овочами і грибами – це, в принципі, класика кулінарного жанру, з невеликими доповненнями «від себе». Ароматний, ніжний, ситний: пальчики оближеш. До того ж, така закуска дуже красива: і зможе стати прикрасою будь-якого святкового столу.

Склад продуктів

  • свіжий короп – вагою приблизно 2 кілограми,
  • цибуля ріпчаста – 4 штуки,
  • морква – 2 штуки,
  • перець болгарський – ½ штуки,
  • часник – 3-4 зубчики,
  • гриби муер (сухі) – 15 грам,
  • яйце – 1 штука,
  • хліб білий – 2 шматочки,
  • сіль і чорний перець – за смаком,
  • часник сушений – 1 чайна ложка,
  • цукор – ½ столової ложки,
  • масло рослинне – 2-3 столові ложки,
  • вода.

Фарширована риба для святкового столу: покроковий процес приготування

  • Спочатку треба підготувати рибу: очистити від луски, зняти шкуру риби панчохою, вибрати кісточки і всі нутрощі, промити.
  • Сухі гриби залити окропом, накрити кришкою і дати постояти 10 хвилин.
  • Хліб теж заливаємо водою: тільки кімнатної температури.
  • Далі треба розрізати філе риби на шматочки і подрібнити у блендері разом з нарізаною цибулею (одна штука), морквою (одна штука) і болгарським перцем.
  • Подрібнений фарш викладаємо в миску. Частину овочів (ті, що залишилися), вже без риби, також подрібнюємо (трохи побільше, ніж фарш) і теж додаємо в миску.
  • Гриби промиваємо в проточній воді і подрібнюємо у блендері, додаємо в миску.
  • Хліб віджимаємо і додаємо до решти інгредієнтів, часник пропускаємо через прес кладемо туди ж.
  • Розбиваємо яйце фарш і висипаємо всі спеції, сіль і цукор. Все добре перемішуємо.
  • Деко застеляємо пергаментним папером, промазуємо рослинним маслом. Підготуємо подушку для риби: нарізаємо моркву великими шматочками (решту одну штуку), цибуля (три головки) – великими кільцями.
  • На овочі викладаємо карпа і фаршируємо його, повністю забиваємо фаршем. Зверху рибу і овочі солимо.
  • На коропа наллємо трохи рослинного масла (у мене ароматне домашнє масло) і змастимо його. Якщо хвіст довгий, то його можна упакувати в пергамент, щоб він не підгорів.
  • Наливаємо на деко трохи води. Ставимо в розігріту до 150 — 160 градусів духовку на 1,5 години.
  • Контролюємо воду: якщо раптом википіла, то доливаємо.
  • Дістаємо рибу з духовки на сервірувальне блюдо, прикрашаємо листям салату і овочами. Короп – просто красень! Начинка красива і смачна! Райська насолода! Даний ювілейне блюдо: фарширована риба з овочами і грибами – це шедевр, від якого неможливо відірватися! Ще більше подібних рецептів ви знайдете на нашому сайті: заходьте і вибирайте.

    Фаршированная рыба: настоящее украшение любого праздничного стола!

    Приємного апетиту!