Дуже смачний кавовий десерт крем-карамель

Дуже смачний кавовий десерт крем-карамель я вперше спробувала в місцевому кафе, і приємно здивувалася.

Дуже ніжна консистенція з яскравим кавовим ароматом, який дарує бадьорість і піднімає настрій. З тих пір він не давав мені спокою. Зовсім недавно я знайшла гарний рецепт, за яким виходить неймовірний десерт з красивою, розтікається карамеллю і ніжним вершковим смаком, що поєднується з нотками кавових зерен. Приготуйте і ви: ваші гості будуть у захваті від краси та обалденного смаку карамельного десерту.

Необхідні інгредієнти

Для приготування карамелі

  • кілька столових ложок води;
  • 6 столових ложок цукру.

Для кавового крему-карамелі

  • 6 столових ложок цукру;
  • 250 мл молока;
  • 250 мілілітрів вершків (краще використовувати жирність 30-35 %);
  • чайна ложка екстракту ванілі або 1 пакетик ваніліну;
  • чайна ложка кави;
  • курячі яйця — 5 штук (два цілих, і три жовтки).

Дуже смачний кавовий крем-десерт: покроковий рецепт

  • Перш, ніж приготувати кавовий крем-карамель, зробимо справжню домашню карамель. Для цього візьмемо толстодонную сковороду і поставимо її на середній вогонь. Висипаємо цукор і вливаємо воду: тепер чекаємо, коли цукор розчиниться, краще не перемішувати. Періодично піднімайте і нахиляйте з боку в бік сковороду або каструлю, щоб рідина поширювалася по цукру.
  • Коли цукор почне жовтіти, смажимо його ще, періодично помішуючи до утворення рідкої гарної консистенції коричневого або оранжевого відтінку.
  • Після того, як карамель готова, необхідно гарячої розлити її по формочках: я для цього використовую звичайні гуртки, але якщо у вас є формочки, то чудово.
  • Займемося поки приготуванням кавового крему. Для цього ставимо на середній вогонь каструльку. Виливаємо в неї молоко, додаємо вершки.
  • Потім висипаємо цукор і додаємо екстракт ванілі. Потім додаємо трохи кави, беремо лопатку і перемішуємо всі інгредієнти: нам необхідно довести до кипіння, але не кип’ятити.
  • Поки суміш нагрівається, займемося яйцями. Вбиваємо їх в окрему ємність, потім відокремлюємо три жовтки і додаємо до яєць, перемішуємо до однорідного відтінку.
  • Знімаємо молоко з вогню, трохи додаємо його до яєць, і відразу перемішуємо, щоб вони не згорнулися: вливаємо приблизно 5 столових ложок. Після цього можна тонкою цівкою влити молоко, що залишилося. Якщо ви побачили у десертному кремі грудочки, то процідіть консистенцію через сито. Розливаємо по формах, поверх карамелі.
  • Далі, для приготування кавового крему з карамеллю, знадобиться кип’ячена вода. Ставимо формочки на деко, потім виливаємо на нього гарячу воду: щоб форми були у воді приблизно наполовину. Накриваємо зверху фольгою.
  • Розігріваємо духовку до 160 градусів і випікаємо кавовий десерт 40 хвилин.
  • Коли пройде час, необхідний дістаємо десерт. Дістати його із формочки можна за допомогою кухонного ножа: просто пройдіться по краю, потім переверніть форму — і наше тістечко вискочить. Карамель красиво і апетитно розтечеться по його поверхні. Перед подачею можна прикрасити листочками м’яти або топпінгом.
  • Ось ви і дізналися, як готується найсмачніший кавовий крем-карамель. Радуйте себе частіше оригінальними стравами, ласощами разом з нашим сайтом.

    Очень вкусный кофейный десерт крем-карамель

    Приємного чаювання.