Дуже простий, але неймовірно смачний пиріг

Цей пиріг досить простий у приготуванні. Виходить тоненьким з невеликою кількістю тесту і соковитою, ароматною начинкою. Тісто для пирога готується на кефірі, тому виходить ніжним і м’яким. Якщо у вас немає кефіру, то можна замінити сметаною. Пиріг виходить дуже смачний і чудово підійде для сімейного чаювання!

Необхідні продукти

  • 450 грам пшеничного борошна
  • 350 грам кефіру (сметани)
  • 10 грам розпушувача
  • пів чайної ложки солі
  • 70 грам вершкового масла
  • 500 грам м’яса
  • 800 грам картоплі
  • 300 грам цибулі
  • 30 мілілітрів води
  • сіль, перець за смаком
  • вершкове масло для змазування пирога

Починаємо приготування

  • У чашку вливаємо кефір, додаємо розтоплене вершкове масло і сіль, перемішуємо. У масу додаємо розпушувач і перемішуємо.
  • В отриману масу додаємо половину підготовленої борошна і ретельно перемішуємо. перекладаємо тісто на робочу поверхню, присипану борошном, і, підсипаючи борошно, замішуємо м’яке тісто.
  • Готове тісто кладемо в пакет і прибираємо в холодильник.
  • М’ясо промиваємо та нарізаємо кубиками, перекладаємо в чашку. Додаємо до нього нарізаний дрібними шматочками цибулю, сіль і перець за смаком. Все перемішуємо.
  • Картоплю очищаємо і нарізаємо довільними шматочками, додаємо його до м’яса. Знову все перемішуємо.
  • Дістаємо тісто і ділимо на 2 частини. Одну частину розгортаємо в пласт і, з допомогою качалки, переносимо на деко. Потім викладаємо підготовлену начинку. Накриваємо її розкатаним другим пластом і ретельно скріплюємо краю.
  • У центрі пирога робимо отвір.
  • Отриману заготовочку прибираємо в духовку, розігріту до 180 градусів. І випікаємо пиріг протягом 40 хвилин. Потім додаємо в отвір трохи води для соковитості) і продовжуємо випікати пиріг 40 хвилин.
  • Змащуємо гарячий пиріг вершковим маслом, охолодити 10 хвилин і подаємо до столу.
  • Спробуйте також чудовий пиріг з куркою. Приготувати його можна за рецептом з нашого сайту.

    Очень простой, но невероятно вкусный пирог

    Приємного апетиту!