Домашній сир «Панір»

Сир виходить неймовірно смачним і готується дуже легко. Він має тонкий і ніжний смак. І прекрасно підійде до сніданку або на вечерю. Сир виходить дивовижний, вам варто спробувати.

Необхідні продукти

  • 1 літр молока
  • 150 мл кефіру

Починаємо приготування

  • Молоко наливаємо в каструлю з товстим дном і доводимо до кипіння.
  • Потім тонкою цівкою вливаємо в нього кефір і постійно помішуючи, проварюємо до тих пір, поки сир не відокремиться від сироватки.
  • Беремо марлю в два або навіть чотири шари. Беремо миску, зверху кладемо марлю і проціджуємо через неї отриману суміш.
  • Марлю з сиром щільно затягуємо і прибираємо в чашку, зверху встановлюємо важкий грузик і в такому вигляді залишаємо на кілька годин. Готовий сир нарізаємо шматочками і подаємо до столу.
  • Такий сир можна використовувати для приготування грецького салату (рецепт є на нашому сайті).

    Домашний сыр «Панир»

    Приємного апетиту!