Домашній пиріг на кефірі з куркою і гарбузом: сама осіння випічка

Як кажуть в народі, красна хата пирогами: тим більше, що осінь і зима – саме час для ситної випічки.

Пропоную вам спекти домашній пиріг на кефірі з куркою і гарбузом. Для начинки візьмемо ще й картопля: як бачите, всі інгредієнти доступні! Виходить дуже соковитий, смачний і ситний домашній пиріг! В хаті пахне пирогом, знати затишно в домі тім! Так, і затишно і тепло: від ваших дбайливих умілих рук і смачного пирога!

Необхідні інгредієнти

  • пшеничне борошно – 450 грам,
  • кефір 2,5% жирності – 100 грам,
  • курячі яйця – 2 штуки,
  • харчова сода – 1 неповна чайна ложка,
  • розпушувач – 1 чайна ложка,
  • цукровий пісок – 1 чайна ложка,
  • сіль – 1 чайна ложка,
  • масло або маргарин – 150 грам.

Для начинки

  • філе куряче – 200 грам,
  • гарбуз – 150 грам,
  • картопля – 2 штуки,
  • ріпчаста цибуля – 1-2 штуки,
  • сіль, чорний перець.

Як приготувати домашній пиріг на кефірі з куркою і гарбузом

  • Спочатку зробимо тісто. Просіваємо пшеничне борошно разом з розпушувачем, содою в глибоку посуд.
  • У борошно додаємо сіль, цукор і м’яке вершкове масло розтираємо до стану крихти.
  • Потім додаємо в отриману суміш одне яйце і білок від одного яйця, вливаємо кефір і замішуємо тісто. Готове тісто накриваємо і залишаємо відпочити при кімнатній температурі.
  • Самі поки підготуємо начинку. Промите куряче філе нарізаємо середніми шматочками.
  • Очищену від насіння та шкірки гарбуз рубаємо дрібними кубиками.
  • Очищену цибулину теж нарізаємо дрібними кубиками, як і сиру картоплю.
  • Всі підготовлені інгредієнти для начинки перекладаємо в миску, перемішуємо, солимо, перчимо, знову перемішуємо.
  • Тісто ділимо на дві частини. Більшу частину розгортаємо в круглий пласт товщиною приблизно 8 міліметрів, перекладаємо на деко, змащене маслом або спеціальної антипригарній емульсією.
  • Викладаємо на нього начинку, не зачіпаючи краю.
  • Другу частину тіста також розгортаємо в круглий пласт меншого розміру, кладемо його поверх начинки, піднімаємо краю нижнього пласта, защипуємо красиво: зручним вам способом.
  • Змащуємо пиріг взболтанным жовтком, протикаємо верх пирога зубочисткою і ставимо в розігріту до 170 градусів духовку на 40-45 хвилин. Наш домашній пиріг готовий!
  • Треба зазначити, що тісто просте і універсальне, а начинку для пирога, можете зробити будь-який: наприклад, м’ясний фарш з овочами, капуста, гриби, картопляне пюре зі смаженою цибулею, капуста та яйця, рис з яйцем, риба. Зверху пиріг можна присипати кунжутним або лляними насінням – для краси. Загалом, вам буде де розвернутися і відпустити фантазію в політ. Після того, як закінчите експериментувати, повертайтеся на наш сайт за новими ідеями.

    Домашний пирог на кефире с курицей и тыквой: самая осенняя выпечка

    Приємного всім апетиту і відмінних вихідних.