Дивовижна рибка під «шубою»: ніжне і соковите блюдо

З найпростіших продуктів, без всяких заморочок, можна приготувати цікаве блюдо. Дивовижна рибка під «шубою» – найкраще підтвердження моїх слів.

Ви можете використовувати будь-яку свіжоморожену рибу: і з минтаєм, і хеком, і з горбушею буде однаково смачно. Завдяки «шубці» з плавленого сиру, яєць і сметани, страва виходить соковитим, ситним і ароматним. Запікати будемо в духовці: що набагато корисніше, ніж смажити на сковороді. Всього за 20 хвилин можна приготувати відмінний вечерю – або гарячу закуску для святкового столу. Приєднуйтесь!

Необхідні інгредієнти

  • будь-яка свіжа риба – 750 грам;
  • плавлені сирки – 200 грам (2 штуки);
  • три варених курячих яйця;
  • один зубчик часнику;
  • одна столова ложка сметани;
  • сіль, чорний мелений перець (або приправа для риби) – за смаком;
  • рослинне масло – для змазування форми;
  • зелень – за смаком.

Дивовижна рибка під «шубою»: процес приготування

  • Свіжоморожену рибу дістаємо з морозильної камери і залишаємо на столі: розморожуємо не до кінця, щоб було легше з нею працювати.
  • Самі в цей час відварюємо курячі яйця до готовності, охолодити і очистити від шкаралупи.
  • Рада. Можна використовувати і смажені яйця: як їх приготувати за 1 хвилину, дивіться за посиланням.
  • Плавлені сирки хвилин на 15 прибираємо в морозильник.
  • Після того, як вся підготовча робота завершена, починаємо творити.
  • Плавлені сирки і варені яйця натираємо на крупній тертці.
  • Подрібнюємо будь-яку зелень і очищені зубчики часнику, відправляємо їх у миску з яйцями і сиром.
  • Солимо і перчимо все до смаку, заправляємо сметаною (у мене густа домашня сметана з молока і вершкового масла), перемішуємо.
  • У риби прибираємо плавники і хвіст, нарізаємо на порційні шматочки, перекладаємо її на деко, змащене рослинним маслом.
  • Шматочки солимо, закриваємо «шубкою». Відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів, на 20 хвилин.
  • Перед подачею на стіл прикрашаємо страву зеленню і дольками лимона.
  • Дивовижна рибка під «шубою» не лише урізноманітнить ваше повсякденне меню, але і на святковому застіллі буде до речі. Можна доповнити гарніром з рису або картоплі, а можна подати і як самостійне блюдо: з шматочками запашного домашнього хліба. У будь-якому випадку, буде смачно, ароматно – і корисно. Обожнюю рибу в будь-якому вигляді, тому на нашому сайті є ще багато цікавих рецептів: ви обов’язково знайдете щось для себе.

    Изумительная рыбка под «шубой»: нежное и сочное блюдо

    Приємного апетиту.