Дивно смачний салат «Смакота»: назва говорить сама за себе

Рецепт цього салату не складний. Якщо мова відварити заздалегідь, то приготувати дивно смачний салат «Смакота» можна буде за лічені хвилини.

Виходить він ситний, смачний, яскравим: і, за рахунок додавання свіжих огірків, з приємним освіжаючим смаком. Дуже вдале поєднання продуктів. Заправити салат можна не тільки сметаною, але і, наприклад, натуральним йогуртом. Тоді він вийде ще ніжніше і не буде жирним. Салат «Смакота» займе гідне місце на святковому новорічному столі.

Необхідні інгредієнти

  • язик яловичий – 250 грам,
  • свіжий огірок – 250 грам,
  • курячі яйця – 2 штуки,
  • зелень (цибуля, кріп) – за смаком.

Для заправки

  • сметана – 100 грам,
  • готова гірчиця – одна чайна ложка.

Як приготувати дивно смачний салат «Смакота»

  • Спочатку мова заливаємо холодною водою і залишаємо на 40 хвилин.
  • Перекладаємо в каструлю, заливаємо водою і варимо: після закипання воду зливаємо.
  • Кладемо в каструлю очищену цибулину, дві очищені моркви, 4-5 горошин із суміші перців, 3-4 горошини запашного перцю, 2 лаврових листа.
  • Заливаємо холодною водою і варимо мову з овочами і спеціями 2,5 години. За 30 хвилин до готовності солимо. Готовність мови можна перевірити ножем.
  • Мова відразу ж дістаємо з гарячого бульйону і заливаємо холодною водою на 2-3 хвилини, після чого прибираємо з мови білу плівку.
  • Рада. Після такої процедури вона відмінно знімається.
  • Мови даємо охолонути й нарізаємо соломкою.
  • Поки мова вариться, ставимо в окремій каструлі яйця, варимо до готовності. Потім охолодити в холодній воді і очищаємо від шкаралупи.
  • Рада. Для цього салату відмінно підійдуть смажені яйця: як їх зробити за 1 хвилину, дивіться на нашому сайті.
  • Свіжі огірки нарізаємо також соломкою.
  • Варені яйця нарізаємо дрібними кубиками.
  • Зелену цибулю і кріп дрібно рубаємо.
  • З’єднуємо всі нарізані інгредієнти в одній мисці.
  • Готуємо соус для салату. Сметану з’єднуємо в невеликій мисці з гірчицею, чорним меленим перцем і сіллю, перемішуємо і додаємо в салат, знову перемішуємо.
  • Салат можна подати в сервировочном блюді, а можна і порційно.
  • Дивно смачний салат «Смакота» для повсякденного або святкового застілля! Головне, правильно відварити мову. Він повинен бути не перевареним. Відварний язик можна подати і просто: нарізкою. Салати з мовою завжди виходять смачні, як і ця закуска. А ще вони ароматні, ситні – і неймовірно апетитні. Інші рецепти святкових страв (і не тільки) дивіться на нашому сайті.

    Удивительно вкусный салат «Объедение»: название говорит само за себя

    Приємного всім апетиту.