Чудовий рулет з кабачків з грибами: коли хочеться смачненького

До святкового столу (або коли хочеться чогось легкого, нового і смачного), пропоную приготувати чудовий рулет з кабачків з грибами.

Дуже ніжна, апетитна закуска, з ароматними печерицями, приготованими в сметанному соусі, загорнута в ніжний, повітряний корж з молодих овочів. Приємна нотка свіжості, яку надає молодий зелений кріп, зачарує всіх любителів смачних овочевих страв.

Інгредієнти

  • масло рослинне — 30 мілілітрів;
  • яйця — 2 штуки;
  • кабачки — 2 штуки;
  • сіль — за смаком;
  • борошно — 1 склянка;
  • сметана — 1 склянка;
  • часник — 3 зубчики;
  • печериці — 350 грам;
  • сир твердий — 80 грам;
  • розпушувач для тіста — 1 чайна ложка;
  • кріп — 1 пучок;
  • цибуля ріпчаста — 1 штука;
  • мелений перець — за смаком.

Чудовий рулет з кабачків з грибами: покроковий рецепт

  • Молоді кабачки добре промиємо, высушим і натремо на тертці з великими отворами.
  • Трохи підсолюємо кабачки, перемішуємо і кладемо в друшляк, щоб стекла зайва волога.
  • Білки відділяємо від жовтків.
  • До кабачків додаємо жовтки, при необхідності ще трохи підсолюємо і підсипаємо просіяне борошно разом з розпушувачем). Все перемішуємо.
  • Білки з допомогою міксера збиваємо в густу піну.
  • Рада. Щоб білки добре і швидко взбились, їх потрібно добре охолодити і додати щіпку солі.
  • Акуратно вводимо білки в кабачки, повільно вимішуючи з допомогою силіконової лопатки в одну сторону, щоб білки не осіли.
  • На застелений пергаментом деко викладаємо тісто для кабачкового рулету. Розрівнюємо поверхню і відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів Цельсія: на тридцять хвилин.
  • Готуємо начинку для наших рулетиків з кабачків. Очищену цибулю дрібно нарізаємо на кубики.
  • Подрібнюємо за допомогою ножа кілька зубців часнику.
  • Гриби добре миємо, чистимо і ріжемо дрібними кубиками, соломкою або слайсами.
  • На сковороді добре розігріваємо рослинне масло, починаємо пасерувати цибулю і часник.
  • Рада. Для обсмажування використовуйте рафінована рослинна олія, яка не має сторонніх запахів і смаків, не піниться.
  • Коли цибульно-часникова суміш зарум’янилася, додаємо туди гриби і смажимо близько десяти хвилин на помірному вогні.
  • Заливаємо гриби з цибулею сметаною, солимо, приправляємо чорним меленим перцем.
  • Відокремлюємо корж від пергаменту. Викладаємо рівним шаром начинку з грибів. Посипаємо попередньо натертим на тертці твердим сиром.
  • Зелень промиваємо і дрібно рубаємо. Покриваємо зеленню шар сиру.
  • Скручуємо щільно наш овочевий рулетик з кабачків з грибами і зеленню.
  • Таке чудове блюдо, як рулетик, приготований в домашніх умовах, можна подавати як в гарячому, так і в холодному вигляді. Це прекрасна закуска, яка доповнить будь-який святковий стіл.

    Замечательный рулет из кабачков с грибами: когда хочется вкусненького

    Приємного апетиту.