Божественний торт «Дика орхідея»

Представляємо вашій увазі рецепт дуже смачного тортика, який підкорить кожного.

У нього не тільки чудові смакові якості, але і неперевершений зовнішній вигляд. Його з гідністю можна подати і до святкового столу. Складається він з м’якого бісквіта, ароматною желейної прошарку і ніжною муссовой шапочки. Таке поєднання смаків, просто не може в себе закохати. Цей фруктовий зимовий тортик стане вашим улюбленцем. Рекомендую всім спробувати таку смакоту.

Потрібні інгредієнти

  • 50 гр борошна
  • 20 гр крохмалю
  • 70 гр цукрового піску
  • 1 апельсин
  • 200 гр чорного шоколаду
  • 12 гр желатину
  • 3 столові ложки цукрової пудри
  • 2 яйця
  • 1 чайна ложка апельсинової цедри
  • 650 мл води
  • 4 мандарина
  • 400 мл вершків
  • 1 столова ложка какао
  • порошок для апельсинового желе

Починаємо процес

  • В першу чергу в окрему ємність відправляємо білки. Вони повинні бути кімнатної температури. Додаємо до них цукровий пісок і, використовуючи міксер, збиваємо все до стійких піків.
  • Потім відправляємо сюди жовтки і продовжуємо процес збивання.
  • Після чого просіваємо борошно і додаємо крохмаль з цедрою. Замішуємо тісто і перекладаємо його в форму для випічки. Відправляємо в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів на 17 хвилин.
  • Розводимо у воді порошок для апельсинового желе.
  • Остиглий корж викладаємо у форму. Стінки повинні щільно прилягати.
  • Тепер очищаємо апельсини і мандарини. Викладаємо скибочки в довільному порядку поверх коржа.
  • Після чого вливаємо 8 столових ложок апельсинового желе і ставимо в холодильник на 20 хвилин.
  • Після закінчення потрібного часу дістаємо і вливаємо поверх желе, яке залишилося. Повертаємо в холодильник ще на 5 годин.
  • Потім беремося за приготування шоколадного мусу. Для цього замочуємо желатин у воді і залишаємо на деякий час для набухання.
  • Ставимо нагріватися 70 мл вершків і розчиняємо в них шоколад до однорідності.
  • Тепер в окрему ємність відправляємо 300 мл вершків і 3 столові ложки цукрової пудри. Використовуючи міксер, збиваємо все до стійких піків.
  • У вершки відправляємо желатин і розчиняємо його. Потім перелити все до шоколаду і об’єднуємо з вершками, що залишилися. Добре перемішуємо.
  • Тепер виливаємо мус поверх желе і повертаємо в холодильник ще на 4 години.
  • Після закінчення потрібного часу дістаємо готовий тортик і присипаємо какао. Прикрашаємо за бажанням і подаємо до столу.
  • Вам може сподобатися незрівнянний німецький яблучний торт, рецепт якого ви знайдете на нашому сайті «Ідеї рецептів».

    Божественный торт «Дикая орхидея»

    Приємного апетиту!