Ароматний суп з яловичиною та овочами: всі хором просять добавку

Ароматний суп з яловичиною та овочами – це така страва, яку будь-обід зробить неповторним і незабутнім подією.

Готувати його можна в будь-який час року – не тільки влітку: просто, в залежності від сезону, варіювати кількість і вид овочів. Супчик виходить ситним, наваристим і апетитним – не повірите, але добавку просять навіть діти. Таке перше блюдо не тільки нереально смачне, але ще і корисний: у ньому море вітамінів і мікроелементів.

Склад продуктів

  • 0,5 кілограма яловичини;
  • один корінь петрушки;
  • дві головки ріпчастої цибулі;
  • невеликий корінь селери;
  • солодкий болгарський перець;
  • морква середнього розміру;
  • три столові ложки томатної пасти (можна замінити стиглими помідорами, порізавши їх кубиками);
  • 150 грам зеленого горошку;
  • половинка молодого кабачка;
  • два бульби картоплі;
  • 30 мл рослинного масла;
  • чотири столові ложки рубаної зелені петрушки;
  • половина чайної ложки солі;
  • половина чайної ложки сушеного любистка;
  • половина чайної ложки сухого чебрецю;
  • два лаврові листки.

Ароматний суп з яловичиною та овочами: покроковий процес приготування

  • Промите м’ясо викладаємо у велику каструлю, заливаємо чотирма літрами води. Води може знадобитися і більше: вона повинна повністю покривати м’ясо.
  • Варимо яловичину (після закипання) на маленькому вогні, не забуваємо знімати пінку.
  • Додаємо в киплячий бульйон по половинці селери і болгарського перцю (цілими шматочками, не подрібнюючи), два лаврових листочка.
  • Після закипання закриваємо каструлю кришкою, продовжуємо варити м’ясо з овочами ще півтори години.
  • Готове м’ясо виймаємо з бульйону, остуджуємо. Овочі теж дістаємо, викидаємо: вони нам більше не знадобляться. Яловичину ріжемо на шматочки середнього розміру.
  • На розігріту сковороду наливаємо олію (я використовувала ароматне домашнє масло з травами), викладаємо моркву, нарізану кубиками, обсмажуємо на невеликому вогні протягом 5 хвилин.
  • Потім відправляємо до моркви помідори, нарізані маленькими кубиками (або томатну пасту), перемішуємо і тушкуємо все разом ще чотири хвилини.
  • Готуємо інші овочі: залишився корінь селери нарізаємо кубиками. Таким же чином нарізаємо картоплю, одну цибулину, кабачки і частину болгарського перцю.
  • У киплячий бульйон викладаємо шматочки м’яса, піджарку з моркви та помідорів, всі підготовлені овочі і зелений горошок.
  • Доводимо вміст каструлі до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо все ще хвилин 20-25.
  • Після цього суп солимо, додаємо всі трави: петрушку, любисток і чебрець – варимо ще дві хвилини.
  • Вимикаємо плиту, закриваємо каструлю кришкою, даємо супу настоятися протягом 15 хвилин.
  • Ароматний суп з яловичиною та овочами подаємо на стіл, присмачивши кожну порцію смачною домашньою сметаною. Якщо не любите зелений горошок, можете замінити його квасолею (тільки не забудьте заздалегідь відварити до напівготовності). З таким супом відмінно поєднуються коржі або пишний домашній хліб: у вас ще й добавку проситимуть. Рецепти різноманітних страв, які дозволять зробити обід незабутнім, дивіться на нашому сайті.

    Ароматный суп с говядиной и овощами: все хором просят добавку

    Приємного всім апетиту.