Апетитний перекус: брускетта з смаженими грибами і помідорами

Брускетта — італійська закуска. Зазвичай складається з шматочки підсушеного хліба (чіабатти, багета) і якого-небудь наповнювача. Ми пропонуємо приготувати брускетту з смаженими грибами і помідорами. Такий бутерброд можна подавати до сніданку чи є на роботі під час перекусу. А також ставимо на святковий стіл у вигляді закуски.

Необхідні продукти

  • багет
  • помідори «Черрі» — 300 гр
  • маленькі печериці — 300 гр
  • цибуля — 1 шт
  • бальзамічний оцет — 1 ст. л
  • оливкова олія — 50 мл
  • біле вино — 50 мл
  • базилік
  • розмарин
  • сіль, перець

Починаємо приготування

  • Лук очищаємо, нарізаємо шматочками і обсмажуємо на сковороді з розігрітим оливковою олією.
  • Часник подрібнюємо, гриби нарізаємо невеликими шматочками. Підготовлені продукти додаємо до цибулі, солимо і перчимо за смаком, потім перемішуємо і обсмажуємо 2 хвилини.
  • В отриману масу вливаємо вино і тушкуємо на повільному вогні, періодично помішуючи, до повного випаровування зайвої рідини.
  • Потім додаємо розмарин, перемішуємо, тушкуємо 2 хвилини і знімаємо з вогню. І залишаємо остигати.
  • Остиглі гриби перекладаємо в миску, додаємо сіль, перець, нарізані шматочками помідори «Черрі» і подрібнений базилік. А також вливаємо бальзамічний оцет і трохи оливкової олії. Все добре перемішуємо.
  • Багет нарізаємо шматочками і обсмажуємо до хрусткого стану. Перекладаємо його на блюдо, зверху викладаємо начинку, прикрашаємо на свій смак і подаємо до столу.
  • Спробуйте також шикарну закуску з крабових паличок на крекерах. Приготувати її можна за рецептом з нашого сайту.

    Аппетитный перекус: брускетта с жареными грибами и помидорами

    Приємного апетиту!