Смачні рецепти курячих відбивних

Вкусные рецепты куриных отбивных

Курячі відбивні стануть прекрасним доповненням до будь-якого гарніру, рецепт їх приготування досить простий, але вимагає дотримання певної технології. Важливо, щоб шматочки птиці вийшли соковитими і ніжними. Тому слід взяти свіже філе, нарізати його поперек волокон. Звичайно ж, товщину шматків, процес смаження і час термічної обробки слід підбирати індивідуально. Робити відбивні можна з різних частин курки. Якщо ви хочете, щоб шматочки були соковитими, то краще використовувати плоди шипшини. Більш дієтичний варіант виходить з грудей.

Що стосується самого процесу смаження, то можна використовувати звичайну сковороду або сковороду-гриль. В останньому випадку на м’ясі з’являться характерні смуги. Крім того, за смаком буде нагадувати продукт, приготований на відкритому вогні. При використанні сковороди-гриль м’ясо птиці обсмажується в мінімальній кількості рослинного масла. Тому відбивні виходять нежирними. Якщо не використовуються інші компоненти, що підвищують жирність готового продукту, то таке м’ясо можна включати в різні дієти.

Швидкий рецепт відбивних з курячого філе з сиром

М’ясо птиці вважається ідеальним дієтичним продуктом. Він має низьку калорійність і містить легкозасвоюваний білок. Вітамінно-мінеральний склад курки досить багатий. Тому користь для здоров’я людини очевидна. З цих причин багато спортсменів, прихильники здорового способу життя і люди, які бажають позбутися від зайвих кілограмів, включають курятину в свій щоденний раціон.

Приготувати відбивні в сирі досить просто. Але під час плавлення тертого сиру на кухні чути неймовірний аромат. Тому за вечерею збереться вся родина. Що стосується сиру, то можна використовувати будь-який твердий продукт. Він відмінно розплавиться і трохи розтягнеться. Подавати відбивні з сиром краще відразу після приготування.

Інгредієнти:

  • Охолоджене куряче філе – 2 штуки;
  • Твердий сир – 150 грам;
  • Сіль, чорний перець – за смаком;
  • Рослинна олія – для смаження;
  • Яйце куряче – 1 штука;
  • Молоко – 4 столові ложки;
  • Панірувальні сухарі – 3 столові ложки.
Вкусные рецепты куриных отбивных
Швидкий рецепт відбивних з курячого філе з сиром

Спосіб приготування:

  1. М’ясо вимийте, очистіть від плівок, обсушити паперовим рушником. Потім розріжте кожну частину уздовж волокон;
  2. Помістіть шматочки між харчовою плівкою і розм’якшіть спеціальним молоточком. Куряче м’ясо досить м’яке. Тому не потрібно прикладати сильні зусилля при відбиванні. Важливо трохи розм’якшити волокна, а не перетворити їх в «кашку»;
  3. Змішайте сіль з перцем і натріть курячою сумішшю;
  4. Збийте яйце з молоком до однорідної маси;
  5. Кожен шматочок курки занурюємо в яєчну масу, потім в панірувальні сухарі;
  6. Обсмажте м’ясо на розпеченій сковороді по 5-7 хвилин з кожного боку. Краще потримати шматочки на сильному вогні пару хвилин, а потім закрити каструлю кришкою, зменшити вогонь і залишити ще на 3-5 хвилин;
  7. Коли одна сторона підрум’яниться, перевертаємо відбивну, а на золотисту сторону акуратно викладаємо тертий сир.
  8. Поки м’ясо гаситься, сир розплавиться і прийме потрібну консистенцію;
  9. Після підрум’янювання другою стороною викладаємо відбивні на блюдо, і подаємо до столу.

Як гарнір до відбивних в сирі підійдуть рис, запечені картопляні дольки, свіжі овочі. Крім того, можна приготувати соус і використовувати для подачі свіжу зелень. Крім того, під сир можна покласти кружечок помідора.

Деякі господині люблять готувати сирне тісто. Для цього змішайте в мисці 1 яйце зі столовою ложкою майонезу, такою ж кількістю борошна, сіллю і перцем. Після цього на сам шматок викладається сир, який зверху необхідно покрити тестом. Який із запропонованих варіантів приготування використовувати – вирішувати тільки вам.

Оригінальні відбивні з курячого філе: рецепт з фото

Самі відбивні завжди готуються однаково. М’ясо відбивають, приправляють спеціями. Звичайно, можна поекспериментувати і зі спеціями. Але навряд чи вам вдасться домогтися чогось незвичайного.

Але можна поекспериментувати і з клярі. Традиційне сирне тісто можна замінити сметаною. В цьому випадку відбивні матимуть приємний вершковий присмак. Якщо ви любите по-справжньому оригінальні рішення, то можна додати в тісто моркву. Морква додасть скоринці приємний сонячний відтінок і солодку нотку.

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 2 штуки;
  • Морква – 1 середня;
  • Яйце куряче – 1 штука;
  • Борошно пшеничне – 1 столова ложка;
  • Прованські трави – 1/4 чайної ложки;
  • Сіль і чорний перець – за смаком;
  • Рослинна олія – для смаження.
Вкусные рецепты куриных отбивных
Оригінальні відбивні з курячого філе: рецепт з фото

Спосіб приготування:

  1. Таким же чином підготуйте куряче філе. Зробіть шматочки товщиною близько 1 сантиметра;
  2. Моркву очистіть і натріть на дрібній тертці. Він повинен бути досить однорідним;
  3. Терту моркву змішати з яйцями, додати спеції, сіль, чорний мелений перець, додати борошно. Довести масу до однорідності;
  4. Покладіть м’ясо в кляр і обережно розкачайте його з усіх боків;
  5. Обсмажте курку до золотистої скоринки. Потім зменшіть вогонь і дайте шматочкам варитися під закритою кришкою.

Куряча відбивна на сковороді: рецепт з фото з сиром і зеленню

Курячі котлети з начинкою виходять неймовірно смачними. Їх можна подавати для особливих випадків, коли ви хочете здивувати своїх гостей. Котлети можна подавати цілими або нарізати на порційні шматки. В останньому випадку їх можна подавати в холодному вигляді в якості закуски. Тому, приготувавши одну страву, можна експериментувати зі способом його подачі.

Начинити відбивні можна будь-яким фаршем. Найчастіше використовують варені яйця, сир, свіжу зелень. Дуже смачними виходять відбивні з сирною начинкою. Сир слід використовувати із середньою жирністю. Важливо, щоб вона була сухою, так як зайва волога не дозволить курці просмажитися. Крім того, на ньому не утворюється рум’яна скоринка.

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 4 штуки;
  • Сир жирністю 5% – 150 грам;
  • Твердий сир – 70 грам;
  • Будь-яка свіжа зелень – 1/4 пучка;
  • Вершкове масло – 2 чайні ложки;
  • Сіль, спеції – за смаком;
  • Сметана – 1 столова ложка;
  • Панірувальні сухарі – 3 столові ложки;
  • Борошно – 3 столові ложки;
  • Яйце куряче – 1 штука;
  • Рослинна олія – для смаження.
Вкусные рецепты куриных отбивных
Куряча відбивна на сковороді: рецепт з фото з сиром і зеленню

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте філе птиці так, як написано в першому рецепті. Посолити і поперчити. Філе не розрізати повністю, щоб було зручніше викладати начинку;
  2. Сир перетерти через сито або пробити блендером;
  3. Зелень подрібнити і змішати з сиром;
  4. Сир натерти на середній тертці і змішати з сирною масою. Додати розм’якшене вершкове масло. Вимішуємо масу до однорідності;
  5. Кляр готується просто: в глибокій мисці змішуємо сметану з яйцем і борошном, додаємо сіль і спеції за смаком;
  6. В одну частину філе викласти начинку, закрити другою частиною курки. Край можна закріпити за допомогою зубочистки;
  7. Умочуємо філе в кляр, потім в панірувальні сухарі. Обсмажуємо котлети до готовності.

Фаршировані відбивні можна доповнити будь-яким гарніром. Найголовніше, що він зберігає свої першокласні смакові профілі, як гарячі, так і холодні.

Як смачно приготувати курячі відбивні? деякі хитрощі

Цілі курячі котлети смачно готувати досить просто. Але якщо врахувати деякі рекомендації, то досить традиційне блюдо можна перетворити в справжній шедевр кулінарного мистецтва:

  • Щоб відбивні вийшли соковитими і ніжними, слід використовувати охолоджене куряче м’ясо. Знайти його в продажу не складе труднощів. Тому проблем з вибором інгредієнтів не виникне;
  • Товщина шматка повинна бути близько 1 сантиметра. Можна зробити відбивні товщі, тоді бажано, щоб шматок був не більше 1,5 см.
  • Важливо підсушити шматочки перед смаженням. Надлишок вологи в піддоні знизить температуру. В результаті м’ясу знадобиться більше часу для схоплювання. Якщо процес дотримується, на курці швидко утворюється тонка хрустка скоринка;
  • Ретельно відбийте м’ясо. Шматок не повинен стати прозорим. При сильному відбиванні м’ясо втрачає сік, що негативно позначиться на консистенції готової страви;
  • Спецій не варто використовувати занадто багато. В іншому випадку вони переб’ють природний смак курячого філе. Деякі кухарі рекомендують маринувати курку. Для цього використовують звичайний ріпчасту цибулю або часник, натертий з сіллю. Процес маринування займає не більше 2 годин;
  • Паніровка обов’язкова, так як вона не дозволить м’ясному соку витекти. Якщо у вас погане ставлення до панірувальних сухарів і панірувальних сухарів, то можна просто обмазати м’ясо рослинним маслом;
  • Починаємо смажити відбивні при високій температурі, завдяки якій на поверхні утворюється скоринка. Потім зменшіть температуру – це необхідно для того, щоб м’ясо приготувалося всередині.

Незважаючи на те, що курячі відбивні є досить простим блюдом, їх завжди можна урочисто подати. Прекрасним доповненням до курки стане грибний соус або просто смажені гриби. Що стосується заправок і соусів, то тут завжди можна проявити фантазію. Вони додадуть незвичайні смакові характеристики і підкреслять ніжність курячого філе.