Що краще пити на ніч молоко або кефір?

За допомогою молочних продуктів можна відшкодувати дефіцит поживних речовин і вітамінів, поліпшити роботу внутрішніх органів і зберегти молодість. Ніхто не стане заперечувати, що кефір – це смачний і корисний молочний напій, що підвищує імунітет організму, допомагає побороти втому і хронічне безсоння. Молоко як попередник кефіру надає заспокійливу дію на шлунок, є найважливішим постачальником вітамінів і мінеральних речовин.


                                    Что лучше пить на ночь молоко или кефир?

Склад і властивості

Молоко-унікальний за харчовою цінністю і значенням для організму напій, неперевершений по засвоюваності і корисності. За структурою і дії відрізняється більш високою концентрацією білків і жирів.

В середньому молоко містить:

  • 87% води;
  • 8% вуглеводів;
  • 13% сухих речовин, з них білків 4%, жирів 4%, мінеральних речовин – 5%.

Включає ряд мікроелементів-кальцій, фосфор, калій, магній, цинк, а також вітаміни групи В.головним позитивним властивістю молока можна вважати здатність нейтралізувати вплив радіації, очищати організм від важких металів. Не дарма багато підприємств зі шкідливою промисловістю намагаються забезпечити працівників молоком.

Молочні білки прискорюють метаболізм і розщеплюють жирові відкладення, легко перетравлюються і добре засвоюються організмом. Амінокислоти запобігають жировому руйнуванню печінки і захищають її від шкідливих радикалів.

Властивість:

  • Хороше молоко має однорідну текстуру білого або жовтуватого кольору.
  • Свіжий напій володіє характерним легким солодкуватим присмаком.
  • Має специфічний запах.

Кефір має сильні протизапальні властивості. Завдяки великій кількості кальцію зміцнює кістки і покращує стан шкіри, нормалізує травлення, і сприяє зниженню рівня холестерину в крові.

Склад:

  • 88% води;
  • 3% білків;
  • 2% жирів;
  • 3% вуглеводів;
  • 5% мінеральних речовин.

Цей кисломолочний продукт відрізняється високим вмістом білка, вітамінів групи в, здорових жирів, а також кальцію. Завдяки низькій калорійності кефір стає незамінним при схудненні, його рекомендують включати до складу дієт і здорового харчування.

Властивість:

  • Його консистенція повинна відповідати рідкої сметані: однорідна, повітряна, густа маса.
  • Смак володіє яскравими кисломолочними нотами, властивими багатьом молочним продуктам.
  • Свіжий напій з молочно-білим відтінком, але також йому допустимо легкий кремовий Колір.

Кому не можна молоко?

За рахунок високого вмісту жирів і кислот молоко протипоказано людям з гастритами, підвищеною кислотністю і виразками шлунка, в цілому, цей продукт досить алергенний.

Протипоказання:

  • Хвороби кишечника;
  • Деякі ниркові патології;
  • Виразковими ураженнями шлунка;
  • Гастрит;
  • Алергічні реакції та непереносимість лактози.

В яких випадках кефір протипоказаний

Правильний вибір продуктів дозволяє набагато швидше домогтися одужання. Звичайно, не варто зловживати і пити кефір літрами. Як і у будь-якого продукту, він володіє деякими властивостями, які можуть нашкодити здоров’ю.

Якщо такі схильності є, то слід відмовитися від кефіру або скоротити його вживання.

  • індивідуальна непереносимість;
  • виразка дванадцятипалої кишки;
  • загострення гастриту;
  • панкреатит.

Правила вживання

Вживати молоко найкраще як окремий продукт або в поєднанні з кашами, за дві години після їжі або за дві години до основного прийому їжі. Холодний продукт може привести до прискорення утворення слизу в організмі людини. Тому його необхідно підігріти або додати прянощів. Молоко краще пити за дві години до сну, цей час потрібен на його нормальне засвоєння. Кефір можна пити безпосередньо перед тим як лягти в ліжко, так як молочнокислі продукти засвоюються легше і нормалізують роботу кишечника. Кефір краще приймати в натуральному вигляді без цукру. Цей напій добре поєднується з природними підсолоджувачами – медом або ягодами.