За статистикою, 1/3 продуктів у світі пропадає від того, що не знаходить свого покупця. Еко-захисники виступають за різні способи їх зберігання, зокрема, заморозку. Дійсно, такий спосіб екологічний, але не все можна поміщати в морозильну камеру.
Томат
Томати дуже солнцелюбіви, на сонці вони швидше встигають. Тому, заморозивши їх, ви позбавите овочі майже всіх корисних якостей. Якщо ви придбали недозрілі продукти, покладіть їх в добре освітлене місце і зберігайте при комфортній температурі.
Мед
Холодні температури протипоказані цьому продукту: через них ласощі частково кристалізується, що позбавить частування більшості корисних властивостей. Тому заморозка і мед несумісні.
Зелень
Петрушку, листя салату, базилік варто вживати виключно в свіжому вигляді. Зберігайте їх стеблами вниз у невеликій кількості води. Таким чином ви збережете містяться в них вітаміни, що особливо важливо взимку.
Диня
А також кавун. Заморозивши їх, а потім знову розморозивши, ви позбавите їх самого корисного – соку.
Правда, є виняток: заморожені шматочки годяться для смузі. Занурюйте їх в блендер: вони втратять мінімум корисних якостей.
Часник
Поміщений в морозильну камеру часник зіпсує інші продукти: всім відомий виходить від нього неприємний запах. Також заморозка позбавить часник корисних властивостей, та й зіпсується він швидше.
Зберігайте продукт в прохолодному і сухому місці. Найкраще для цього підходить кухонна полку. Якщо все зробити правильно, він «протримається» 2 місяці.
Яйце
Якщо періодично заморожувати і розморожувати цей продукт, бактерії почнуть розмножуватися в ньому швидше. А це призведе до швидкої псування яєць. Крім того, вони займають багато місця в морозилці. Краще вживати їх свіжими, при необхідності докуповуючи в магазині.