Чорна гірчиця володіє гострим і терпким смаком, схожим зі смаком хрону. Однак якщо її піддати обробці теплом, гострий смак починає зникати. З чорної французької гірчиці, до речі, готують знамениту діжонську.
Якщо насіння гірчиці висушити, у них зникне характерний «гострий» запах, але кулінарна обробка знову його повертає.
Чорна гірчиця: опис
Чорна французька гірчиця містить багато корисних компонентів у вигляді:
- амінокислот і білків;
- жирних кислот і ліпідів;
- вуглевод;
- клітковина;
- речовин неорганічного походження;
- ефірного масла;
- вітамін.
Її головна відмінність від сарептской гірчиці (близька різновид) полягає в тому, що стручки у неї притиснуті, а насіння має темно-червоний колір. Час дозрівання плодів-серпень і вересень.
Що з неї готують?
Безумовно, чорна гірчиця є невід’ємним інгредієнтом багатьох спецій-бенгальських і південноіндійських. Французьку діжонську гірчицю готують саме з неї. Для цього потрібно ретельно очистити насіння від оболонок і розвести їх білим вином. Вода і оцет для таких цілей не підходять. Також для розведення використовують кислий виноградний сік плодів, які ще не дозріли.