Чорна французька гірчиця

Чорна гірчиця володіє гострим і терпким смаком, схожим зі смаком хрону. Однак якщо її піддати обробці теплом, гострий смак починає зникати. З чорної французької гірчиці, до речі, готують знамениту діжонську.


                                    Чёрная французская горчица

Якщо насіння гірчиці висушити, у них зникне характерний «гострий» запах, але кулінарна обробка знову його повертає.

Чорна гірчиця: опис

Чорна французька гірчиця містить багато корисних компонентів у вигляді:

  • амінокислот і білків;
  • жирних кислот і ліпідів;
  • вуглевод;
  • клітковина;
  • речовин неорганічного походження;
  • ефірного масла;
  • вітамін.

Її головна відмінність від сарептской гірчиці (близька різновид) полягає в тому, що стручки у неї притиснуті, а насіння має темно-червоний колір. Час дозрівання плодів-серпень і вересень.

Що з неї готують?

Безумовно, чорна гірчиця є невід’ємним інгредієнтом багатьох спецій-бенгальських і південноіндійських. Французьку діжонську гірчицю готують саме з неї. Для цього потрібно ретельно очистити насіння від оболонок і розвести їх білим вином. Вода і оцет для таких цілей не підходять. Також для розведення використовують кислий виноградний сік плодів, які ще не дозріли.