Чи варто спробувати крабове м’ясо?

У філе морських мешканців присутня велика кількість корисних елементів для організму людини: амінокислоти, білки і мікроелементи. Люди, які живуть у прибережних регіонах, можуть щодня вживати справді натуральні та свіжі морепродукти. Але в більшості магазинів можна зустріти лише подобу натурального виробу. Розповімо про крабовому м’ясі, натуральний це продукт і чи є в ньому користь.


                                    Стоит ли попробовать крабовое мясо?

Чим відрізняється крабове м’ясо від крабових паличок

Крабові палички не є м’ясом-це переробка рибних залишків. До їх складу входять різноманітні види риб, але більша частина припадає на хек і минтай. Перероблену сировину з риби називають сурімі.

На полицях магазину можна зустріти свого роду імітацію крабового м’яса, яка також виготовлена з переробки рибних залишків, по суті ті ж крабові палички, тільки в іншій формі. Ціна такого продукту не така вже й висока на відміну від натурального товару. Коли вартість одного кілограма може варіюватися від 2000 до 5000 рублів. В якості натурального дорогого вироби виступає м’ясо крабів, яке витягують з клешнів і черевця – там воно найніжніше і має м’які смакові якості.

Склад і користь

Багато хто задається питанням-чи варто пробувати крабове м’ясо. Воно доступне не всім, тому вважається делікатесом, являє собою ніжну структуру і чудові смакові якості. Дивно, але м’ясо краба має в своєму складі весь комплекс вітамінів групи В.варто відзначити, що воно містить велику кількість білка, яке засвоюється в організмі людини набагато краще і швидше курки. Вміст вітамінів групи а, омега жирних кислот і мінералів – переваги даного виду. Його часто використовує при приготуванні дієтичних страв, так як воно має всього 70 ккал на 100 г.продукту.

Як вибрати і зберігати: поради

Головне при виборі натурального виробу необхідно пам’ятати, що його легко знайти тільки в прибережних регіонах або в магазинах, спеціалізованих з продажу морепродуктів.

Крабове м’ясо може бути в наступних різновидах:

  • цілий краб;
  • кінцівка;
  • кулак;
  • фаланга.

Найчастіше магазини пропонують заморожене м’ясо, яке можна відрізнити від імітації по одному інгредієнту в складі – філе білої риби. При покупці на вагу, можна запитати документи у Продавця про постачання товару. При виборі оптимального варіанту консервів-вибрати прозору тару.

Чи варто пробувати крабове м’ясо і як правильно його вибрати – два головних питання, яке цікавить покупця. Ось кілька порад, які допоможуть придбати якісний делікатес:

  • При покупці цілком краще вибирати невеликих крабів, їх м’ясо буде більш ніжним і м’яким, ніж у великих.
  • Бажано вибирати самця-він м’ясистий. Відмітна особливість самця і самки – хвіст. У самки він гострий і маленький, у самця – широкий і великий.
  • При покупці замороженого краба варто візуально оцінити наявність льоду і снігу. Велика його кількість-виріб розморожено і повторно заморожено.
  • Зберігання

    Правила зберігання залежать від того, в якому вигляді було куплений морепродукт:

  • Живий краб. Найоптимальніший варіант-залишити його в прохолодній температурі (+4+6 градусів) до часу його приготування.
  • Варених морських мешканців зберігають в холодильнику не більше 2-3 діб з моменту варіння.
  • Заморожені вироби можуть зберігатися до 12 місяців, попередньо загорнуті в харчову плівку.
  • Правильна розморожування

    Найкращий варіант, якщо є час – залишити на 7-8 годин в холодильнику. Також можна залишити краба або його м’ясо розморожуватися при кімнатній температурі. Його кладуть в раковину на 3-4 години, потім зливають рідину і умочують рушником.

    У ресторанах використовують наступний спосіб, під час якого терміново необхідно провести розмороження продукту. Заздалегідь готують ємність з окропом, в неї опускають в упаковці продукт. Звичайно ж, так з продукту піде велика кількість корисних властивостей, але цей спосіб допомагає заощадити час.

    Що готують з м’яса краба

    Для відповіді чи варто пробувати крабове м’ясо необхідно знати те, що можна приготувати з нього. Воно широко використовують в кулінарії. З нього можуть бути приготовлені:

    • холодні салати;
    • роли і суші;
    • канапе;
    • суп;
    • тарталетки;
    • холодні, гарячі закуски.
    • начинки для випічки і солодких страв.

    Популярним варіантом подачі є варені цілі морські мешканці або консервований м’ясний продукт з них.