Особливості приготування кави в різних країнах світу

Нарівні з чаєм кава є найпоширенішим, популярним напоєм у світі. Одні способи його приготування, наприклад-еспресо, можна зустріти повсюдно, але деякі інші, що виникли в регіонах і місцевостях, стали яскравою прикрасою національних гастрономічних традицій.


                                    Особенности приготовления кофе в разных странах мира

Яєчний з В’єтнаму

Палітра інгредієнтів робить його більше схожим на десерт на зразок тірамісу. В основі, крім порошкового кави, лежать збиті разом в піну сирий яєчний жовток і згущене молоко. Корисно знати, що в країнах Південно-Східної Азії поширена згущене молоко не з коров’ячого молока, а на рослинній основі, але цей напій можна готувати і зі згущеним молоком звичайної.

Традиційна Кава Фінляндії

По суті, це може бути будь-який Чорний кави з цукром за смаком. Його заливають в чашку, на дні якої лежить шматочок сиру і дають всьому пару хвилин настоятися. Саме сир надає йому характерний вершково-солонуватий відтінок. Після кави, сир, природно, з’їдають ложечкою. Вибрати можна будь-який м’який сорт за смаком, навіть з блакитною пліснявою.

У банках в Японії

Серед особливостей приготування кави в різних країнах світу японський варіант виділяється особливо. Разюча відмінність цього напою від інших полягає не тільки в тому, що його пропонують охолодженим, але і форматі подачі. Його продають як газовану воду, тобто в алюмінієвих банках, причому часто в кіосках-автоматах. І звичайно, він може бути як класичним чорним, так і з різноманітними добавками.

Зі спеціями з Марокко

Дієтологи називають його одним з найкорисніших енергетиків, причому відносно не шкодить здоров’ю. На відміну від інших країн, де кава часто варять зі спеціями, які перед його подачею виймають, в цій частині Африки мускатний горіх, насіння сезаму прийнято подрібнювати в порошок і з’єднувати з меленими зернами.

Італійський еспресо-романо

Класичний італійський еспресо відрізняється не тільки максимальним рівнем міцності, але і тим, що його прийнято подавати з часточкою лимона, якої безпосередньо перед вживанням напою протирають краю чашечки. А ще вважається, що зерна для нього не повинні бути нічим ароматизовані.

Флет вайт з Австралії

Одна з найбільш «молодих» варіацій з молоком. По суті, це оригінальне поєднання еспресо і латте. Або латте просто більшої міцності, де пропорції молока зменшені приблизно на 20%. Головна особливість подачі флет вайт полягає в тому, що на пінці обов’язково повинен бути якийсь малюнок.

Аргентинський напій лагріма

Ідеальний варіант для тих, хто обмежений у вживанні кави за станом здоров’я, він підходить навіть дітям. А вся справа в пропорціях — на цілу чашку молока з густою шапочкою молочної пінки доводиться буквально чайна ложечка самої кави. Цей напій відрізняється дивно ніжним смаком і щоб не зіпсувати його, рекомендується брати молоко високої жирності або взагалі змішувати його навпіл з вершками.

По-турецьки

Говорячи про особливості приготування кави в різних країнах світу, неможливо обійти стороною традиції, які виникли в Османській імперії. Історики вважають, що саме тут до досконалості довели пропорції і матеріали виготовлення джезви, щоб напій не просто варився, а повільно нудився на розпеченому піску. Один з найпопулярніших варіантів турецької кави готують з додаванням меду і часнику.

Горшковий в Мексиці

Традиції його приготування налічується мінімум чотириста років. Його прийнято заварювати в глиняному глечику з вузьким горлом і ніяк інакше. Для цього в глиняну тару поміщають паперовий фільтр або полотняний мішечок зі спеціями — насінням анісу, паличками кориці і бутонами гвоздики. До них засипають подрібнені зерна і нерафінований тростинний цукор. Потім все заливається окропом і на 5 хвилин глечик заривається в гаряче вугілля. Після цього напій проціджують і подають.

З молоком на французький манер

Історики вважають, що саме тут винайшли латте. Але на відміну від Італії, в цій країні прийнято подавати напій не в скляній склянці, а у великій чашці. Пропорції далекі від аргентинської традиції, але теж створюють вершковий смак — 1 частина готової кави, яке ретельно перемішують з 1 частиною гарячого молока.

Іспанський

Для його приготування потрібно одна стандартна порція Еспресо, яке заливають поверх викладеної в чашечку 1 столової ложки згущеного молока. Потім все перемішується. Виходить густий, дуже солодкий напій. А щоб він був зовсім схожий на цукерку, в нього можна додати карамелізовані горіхи — попередньо подрібнені або дрібно нарізані сухофрукти.

Грецький фраппе

У сонячній і теплій Греції винайшли став у всьому світі символом пляжного відпочинку напій на основі кави, молока, а також кубиків льоду і морозива. Причому, морозиво може бути, як пломбіром, так і з будь-яким смаком. Поверх фраппе часто викладають збиті вершки.

Кубинський

Справжній Кубинський кави готується виключно з місцевих, тобто Кубинських сортів зерен, вирощуваних на місцевих плантаціях ось уже більше 200 років. Головним чином це арабіка, в якій переважають акценти не тільки традиційного шоколаду з горіхами, а й унікальні відтінки тютюну і перцю. Його готують на повільному вогні і обов’язково з великою кількістю тростинного цукру — в пропорціях 1:1.