Американський дієтолог Грейс Дерача розповіла, що магній, клітковина і калій допомагають знижувати тиск.
Тому в раціон людей, які страждають від даної проблеми, необхідно включити наступні продукти:
- Амарант. Дана культура дуже поживна і відрізняється горіховим смаком. Згідно з дослідженнями, склянка вареного амаранту задовольняє 30% добової потреби в магнії, який розслаблює кровоносні судини. Також в крупі міститься клітковина, яка сприяє уповільненню запальних процесів в організмі.
- Банани, які багаті калієм.
- Боби і сочевиця мають в своєму складі ще й магній.
- Стебловий мангольд. Це різновид буряка, листя якої містять не тільки калій і магній, але і кальцій, що запобігає розвитку гіпертензії.
Інші фахівці пропонують починати свій день склянкою свіжовичавленого соку: апельсиновий, гранатовий і виноградний. Також підійдуть відвар шипшини, кава, каркаде або зелений чай.
Крім того, рекомендується частіше харчуватися – 4-5 разів на день. При цьому досхочу наїдатися щоразу не рекомендується. Справа в тому, що щільно пообідав, наприклад, людина відчуває сонливість, яка призводить до падіння тиску.