Печиво з білковим кремом
Інгредієнти:
- Вершкове масло
100 грамів
- Яйця курячі
3 штук(і)
- Борошно
200 грамів
- Сода
0 ч. л.
- Цукор
330 грамів
- Вода
100 мілілітрів
- Лимонна кислота
0 ч. л.
- Кількість порцій: 5
- Час приготування: 20 хвилин
Білкове печиво: рецепт «Ялинка»
Спекти смачну білкове печиво зможе навіть початківець кулінар. Для цього необхідний невеликий перелік продуктів:
- 100 гр. вершкового масла. Його цілком можна замінити маргарином.
- 3 курячих яйця.
- 200 гр. борошна.
- 0.5 ч. л. соди.
- 330 гр. цукру.
- 100 гр. води.
- 0.5 ч. л. лимонної кислоти.
Масло або маргарин потримайте деякий час при кімнатній температурі. Воно повинно стати м’яким і податливим. У невеликій мисці розітріть його разом з 80 гр. цукру. Відокремте білки від жовтків. В отриману масляну масу введіть жовтки і соду, погашену невеликою кількістю води. Повільно всипайте борошно і замішують тісто.
Приготоване тісто розкачати на столі. Виріжте з неї невеликі кружечки, розкладіть заготовки на деко і випікайте при температурі близько 200 градусів.
Поки печиво випікається, можна зайнятися приготуванням крему. Для цього зваріть густий цукровий сироп. Білки збийте в міцну піну. Акуратно вливайте в них цукровий сироп, всипте лимонну кислоту. Після того, як ви гарненько перемішайте всі інгредієнти крем буде готовий.
Наповніть кремом кондитерський мішок. На кожне печиво акуратно видавлюйте крем в кілька ярусів так, щоб у вас вийшло подобу ялинки. Підготовлені печива знову викладіть на деко і поставте в духовку ще на 10 хвилин. В результаті крем перетвориться в ароматне безе. Тільки стежте за тим, щоб він не потемнів.
Сирне білкове печиво
Любителям м’якого сирного печива більше сподобається такий рецепт. Запасіться наступними інгредієнтами:
- 200 гр. вершкового масла або маргарину.
- 200 гр. сиру. Якщо ви хочете зменшити калорійність страви, то беріть сир меншої жирності.
- 2 яйця.
- 2 ст. борошна.
- 0.5 ч. л. розпушувача.
- 0.5 ч. л. солі.
- Ванільний цукор за смаком.
- 1 ст. цукру.
В окремій ємності змішайте борошно і розпушувач. Сир змішайте з жовтками і вершковим маслом. Поступово додаючи борошно, замісіть тісто. Введіть в нього сіль. Оберніть підготовлене тісто харчовою плівкою і приберіть на 2 години в холодильник.
Для приготування крему збийте білки з додаванням цукру і ванільного цукру. У результаті повинна вийти стійка піна.
Розкачайте тісто. Товщина шару не повинна перевищувати 3 мм Змастіть кремом, не доходячи пари см до краю. Скрутіть тісто рулетом і наріжте скибочками товщиною близько 3 див. Випікати таке печиво слід при температурі 180 градусів до красивого золотистого кольору.
Використовуючи такі прості рецепти, ви зможете порадувати своїх близьких смачним і ароматним печивом.
Читайте далі: печінковий рулет з манкою