Печиво з білковим кремом

Печенье с белковым кремомПечиво з білковим кремом

Інгредієнти:

Вершкове масло

100 грамів

Яйця курячі

3 штук(і)

Борошно

200 грамів

Сода

0 ч. л.

Цукор

330 грамів

Вода

100 мілілітрів

Лимонна кислота

0 ч. л.

  • Кількість порцій: 5
  • Час приготування: 20 хвилин

Білкове печиво: рецепт «Ялинка»

Спекти смачну білкове печиво зможе навіть початківець кулінар. Для цього необхідний невеликий перелік продуктів:

  • 100 гр. вершкового масла. Його цілком можна замінити маргарином.
  • 3 курячих яйця.
  • 200 гр. борошна.
  • 0.5 ч. л. соди.
  • 330 гр. цукру.
  • 100 гр. води.
  • 0.5 ч. л. лимонної кислоти.

Масло або маргарин потримайте деякий час при кімнатній температурі. Воно повинно стати м’яким і податливим. У невеликій мисці розітріть його разом з 80 гр. цукру. Відокремте білки від жовтків. В отриману масляну масу введіть жовтки і соду, погашену невеликою кількістю води. Повільно всипайте борошно і замішують тісто.

Приготоване тісто розкачати на столі. Виріжте з неї невеликі кружечки, розкладіть заготовки на деко і випікайте при температурі близько 200 градусів.

Поки печиво випікається, можна зайнятися приготуванням крему. Для цього зваріть густий цукровий сироп. Білки збийте в міцну піну. Акуратно вливайте в них цукровий сироп, всипте лимонну кислоту. Після того, як ви гарненько перемішайте всі інгредієнти крем буде готовий.

Наповніть кремом кондитерський мішок. На кожне печиво акуратно видавлюйте крем в кілька ярусів так, щоб у вас вийшло подобу ялинки. Підготовлені печива знову викладіть на деко і поставте в духовку ще на 10 хвилин. В результаті крем перетвориться в ароматне безе. Тільки стежте за тим, щоб він не потемнів.

Сирне білкове печиво

Любителям м’якого сирного печива більше сподобається такий рецепт. Запасіться наступними інгредієнтами:

  • 200 гр. вершкового масла або маргарину.
  • 200 гр. сиру. Якщо ви хочете зменшити калорійність страви, то беріть сир меншої жирності.
  • 2 яйця.
  • 2 ст. борошна.
  • 0.5 ч. л. розпушувача.
  • 0.5 ч. л. солі.
  • Ванільний цукор за смаком.
  • 1 ст. цукру.

В окремій ємності змішайте борошно і розпушувач. Сир змішайте з жовтками і вершковим маслом. Поступово додаючи борошно, замісіть тісто. Введіть в нього сіль. Оберніть підготовлене тісто харчовою плівкою і приберіть на 2 години в холодильник.

Для приготування крему збийте білки з додаванням цукру і ванільного цукру. У результаті повинна вийти стійка піна.

Розкачайте тісто. Товщина шару не повинна перевищувати 3 мм Змастіть кремом, не доходячи пари см до краю. Скрутіть тісто рулетом і наріжте скибочками товщиною близько 3 див. Випікати таке печиво слід при температурі 180 градусів до красивого золотистого кольору.

Використовуючи такі прості рецепти, ви зможете порадувати своїх близьких смачним і ароматним печивом.

Читайте далі: печінковий рулет з манкою

: