Апельсинове печиво

Апельсиновое печеньеАпельсинове печиво має чудовий натуральний аромат

Інгредієнти:

Борошно

400 грамів

Масло вершкове

50 грамів

Яйця курячі

1 штук(і)

Цукор

240 грамів

Сметана 20%-ой жирності

3 ст. л.

Олія рослинна рафінована

3 ст. л.

Сода

0 ч. л.

Апельсин

1 штук(і)

Крохмаль картопляний

1 ст. л.

  • Кількість порцій: 20
  • Час приготування: 40 хвилин
  • Час приготування: 15 хвилин

Рецепт апельсинового печива з начинкою

Вийде м’яке і ніжне печиво у вигляді равликів з соковитою начинкою. Воно буквально тане в роті.

Приготування:

  • М’яке масло розітріть з цукром (50 г), виделкою або в блендері.
  • Додайте яйце, сметану, рослинне масло, сіль і соду. Перемішайте все до однорідної маси.
  • Зніміть цедру з апельсина, потерши його на дрібній тертці. Половину її всипте в тісто, решта піде в начинку.
  • Помішуючи, всипте борошно. Замісіть м’яке тісто. Скачайте з нього кульку, оберніть плівкою і залиште на півгодини в холодильнику.
  • Очистіть апельсин від шкірки, видаліть кісточки і подрібніть в блендері в кашку, додавши 150 р. цукру, крохмаль і цедру. Перемішувати до повного розчинення цукру.
  • Охолоджене тісто розділіть на 2 рівні частини. Розкачайте в два тонких прямокутника на столі, присипаному борошном.
  • На лист викладіть половину начинки, намагаючись розподілити його рівномірно. Скрутіть лист в рулет. Повторіть процедуру з другою половиною тіста.
  • Гострим ножем наріжте рулети на кружечки товщиною близько 1 см. Викладіть на застелений пергаментом деко.
  • Випікайте печиво в духовці при 180°С 15 хвилин, контролюючи процес, щоб не пересушити вироби. Печиво повинне залишитися м’яким і соковитим. Коли охолоне, злегка присипте цукровою пудрою з допомогою ситечка і подавайте до столу. Можна за бажанням полити його розтопленим шоколадом, вийде теж дуже смачно.

    Мигдально-апельсинове печиво

    У цій випічки незвичайне, але дуже вдале поєднання ароматів. А ще в ній немає ні грама борошна.

    Інгредієнти:

    • Мигдаль – 150 р.
    • Цукор – 120 р.
    • Цедра апельсина – 1 ст. л.
    • Цедра лимона – 1 ч. л.
    • Яйця курячі – 1 шт.
    • Цукор ванільний – 1 пакетик.
    • Цукрова пудра.

    Очистити мигдаль від шкірки, підсушіть на сковороді без масла, але не подрумянивайте. Блендером перемеліть горіхи в борошно. Додайте цедру, збите яйце, цукор звичайний і ванільний.

    Вийде в’язке тісто, його потрібно загорнути в плівку і прибрати на ніч у холодильник. Якщо час підтискає, охолодіть його 2 години в морозилці.

    Зробіть з тіста кульки, злегка прbплюсніть їх. Можна надати іншу форму. Наприклад, на фото апельсинове печиво зроблено у вигляді кілець.

    Обваляйте заготовки в цукрі, а після цього в цукровій пудрі. Випікайте 10 хв. в духовці, розігрітій до 180°С.

    Готове печиво повинно стати рум’яним знизу і з боків, верхня частина залишається м’якою. Дайте охолонути і подавайте до чаю.

    Читайте далі: французьке печиво

    :