Корейська їжа міцно зайняла своє місце на наших столах і смачна корейська буряк — не виняток, а, можна сказати, королева святкового столу.
Маринована буряк по-корейськи володіє неповторним смаковим букетом: солодкість буряків і гострий букет приправ. Таке просте, але при цьому казково красиве і смачне блюдо, спробувавши одного разу, вже неможливо забути і розлюбити. Хочете здивувати домочадців і гостей? Приготуємо буряк по-корейськи негайно.
Склад продуктів
- 600 грамів сирої буряків (приблизно одна велика буряк);
- 4 зубчики часнику;
- 3 столові ложки 9% оцту (столового);
- 1 чайна ложка цукру;
- 0,5 чайної ложки солі;
- 1 чайна ложка коріандру;
- 0,5 чайної ложки червоного перцю;
- 0,5 чайної ложки чорного перцю;
- 80 грам рослинного масла.
Маринована буряк по-корейськи: покроковий рецепт
Рада. Щоб салат вийшов яскравим і красивим, потрібно правильно вибрати буряк: вона повинна бути м’якою, яскраво-червоного (бордового) кольору. Краще брати невеликі бульби — вони більш соковиті і ніжні. Зверніть увагу, щоб шкірка була гладкою і блискучою, без плям і червоточин: інакше всередині буряк може виявитися гнилий.
Буряк по-корейськи досить гостре блюдо (дітям його краще давати в обмеженій кількості), яке стане прикрасою будь-якого святкового столу. Подавати можна і як самостійне блюдо, і як закуску, і як гарнір. Під час посту салат з буряка, приготований за цим рецептом, я подаю на стіл з домашньої відварною картоплею або рисом. На сайті «Ідеї рецептів» ви завжди знайдете рецепти смачних корейських страв.
Приємного апетиту.